Skellefteås Jonathan Pudas och Pär Lindholm jublar efter Oscar Möllers första av tre Skellefteåmål för aftonen.

Möller räddade blekt Skellefteå

Oscar Möller gjorde samtliga hemmamål och räddade trepoängaren när ett blekt Skellefteå efter stora besvär kunde besegra Mora med 3–2.

|

Skellefteås förstaformation har gått från klarhet till klarhet den här säsongen. Kedjan med Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm är hetast i serien ochgiven i Tre Kronor.

Så här långt har trion gjort 33 mål i serien, nästan hälften av Skellefteås mål. Den här gången var det Möllers tur att bättra på statistiken.

- För egen del försöker jag bara göra rätt saker över tid, då kommer målen. Jocke och Pär är otroligt kreativa och skickliga spelare. Vi kompletterar varandra, sade tremålsskytten.

Defensivt fokus

När lagen möttes senast i Skellefteå var det svängdörrar framför båda målen. Två givmilda försvar gjorde att den matchen slutade 10–4. Nu syntes det tydligt att båda hade fokus på defensivarbetet, även om Skellefteå sällan behövde vistas i egen zon i första perioden. Annat var det i den andra.

- Där tar vi en del dåliga beslut så att de får mycket tid i vår zon och kan bibehålla trycket, sade Möller.

Efter en matchinledning som gick till Skellefteå handlade det i den andra perioden nästan bara om Mora. Och om Oscar Möller, som i slutet av den första perioden gjort sitt första mål för kvällen. 1–0 kom på ett direktskott i numerärt överläge.

Den spelformen har inte varit Skellefteås starkaste så här långt, nu fick landslagskedjan utdelning i sitt tredje försök.

Moras Jacob Lagacé kvitterade med en backhand till 1–1 efter bara 37 sekunder av mittenperioden, som gick klart till Mora.

Skellefteås andra skott i den perioden kom inte förrän det bara återstod ett par minuter. Det första gick i mål och betydde 2–1 för Skellefteå.

Målskytt på nytt: Oscar Möller, som än en gång prickade rätt från sin favoritposition några meter utanför kassen.

Mora kom tillbaka och kvitterade rättvist genom Jacob Nilsson som från liten vinkel prickade krysset till 2–2 efter 14.34.

Avgjorde med klubbskaftet

Men Oscar Möller satte punkt för matchen när han styrde in 3–2 i början av slutperioden på ett skott från Joakim Lindström.

- Lite snopet, men den tog på klubbskaftet, sade Möller, som hade ett par vassa mållägen ytterligare men fick nöja sig med tre fullträffar.

Totalt sett var han också nöjd med matchen.

- Det var en riktigt härlig vinst på hemmaplan. Nu ska vi försöka ta tredje raka mot Karlskrona i nästa omgång och gå in i uppehållet med bra självförtroende, sade Möller.

En efterlängtad säsongsdebut i Skellefteå gjorde den meriterade backen Johan Alm. Han skadade ena handleden i vårens kvartsfinalserie mot Frölunda och är spelklar först nu.