Linn Persson.
Linn Persson.

Linn Persson elva – bottennapp av Samuelsson

Linn Persson gjorde ett av karriärens finaste lopp och blev elva i jaktstarten i Österrike. På herrsidan sköt Sebastian Samuelsson bort sig totalt med hela sex bom och slutade 35:a.

ANNONS
|

Skidskytten Linn Persson var med och tampades om en topplacering i världscuploppet i Hochfilzen. Med 19 raka träffar skulle hon bara sätta det sista skottet – men det blev en bom.

- Jag är jättenöjd såklart. Bara en bom är riktigt bra. Det kändes väldigt bra i dag. Jag tyckte att jag hade bra kontroll på skotten, men jag var kanske lite passiv på sista skottet, säger hon i SVT.

ANNONS

Persson gjorde ett starkt spurtvarv och gick i mål som elva och bästa svenska. Hanna Öberg slutade på 15:e plats och Mona Brorsson blev 22:a.

Öberg är tillbaka efter en förkylning och var nöjd med dagen.

- Lite synd på bommen. Men annars kändes det säkert och jag var verkligen fokuserad.

Kroppen känns bättre och bättre, menar hon.

- Det är väl inte perfekt, men det kändes bättre än på sprinten. Men förhoppningsvis blir det bättre för varje dag som går nu, säger Öberg i SVT.

Vann gjorde finländskan Kaisa Mäkäräinen.

På herrsidan tog franske stjärnan Martin Fourcade en klar seger. Där bakom hade svenskarna ingen bra dag. Sebastian Samuelsson, OS-silvermedaljör i våras i just jaktstart, sköt hela sex bom och slutade först på en 35:e plats knappt tre minuter bakom Fourcade. Martin Ponsiluoma var drygt halvminuten bakom med sina fyra bom och slutade 43:a.

ANNONS

- Jag bommade alldeles för mycket för att vara med och kämpa om de bra placeringarna. Man blir lite less. Det är lite för dåligt, så är det bara, säger Samuelsson i SVT.

TT

ANNONS