Johan Porsberger (nummer 15) gjorde tre mål när Leksand vann mot Almtuna med 9–0. Arkivbild.

Leksand förbi AIK efter jätteseger

|

Leksand klättrade upp på andra plats i hockeyallsvenskan på onsdagen – och laget gjorde det med eftertryck.

Det blev hela 9–0 borta mot Almtuna, efter tre mål av Johan Porsberger.

I och med storsegern klev Leksand förbi AIK i tabellen och tog greppet om den andra finalplatsen, bakom Timrå.

Stockholmslaget ledde med 1–0 mot Västervik efter första perioden hemma på Hovet. En paus senare var ställningen 4–1 i bortalagets favör. I tredje perioden turades lagen om i målprotokollet innan matchen landade i en 7–4-seger för Västervik.

Med fem omgångar kvar har Leksand två poäng tillgodo på AIK. Serieledande Timrå är sju poäng före Leksand.