Leksands Mattias Ritola gjorde ett av målen i 5–2-segern hemma mot Tingsryd. Arkivbild.

Leksand drygade ut avståndet till AIK

|

Leksand har tagit ett allt fastare grepp om andraplatsen i hockeyallsvenskan efter 5–2 hemma mot tabelljumbon Tingsryd. Matchen var jämn fram till mitten av den tredje perioden då Leksands andrecenter Alex Friesen satte matchavgörande 3–2 med drygt åtta minuter kvar.

Med fyra omgångar kvar skiljer det nu fem poäng ned till AIK på tredjeplatsen. Timrå förlorade överraskande med 2–1 efter förlängning borta mot bottenlaget Västervik under lördagen. Men leder allt jämnt serien fem poäng före Leksand.

Det är stor skillnad mellan att sluta etta, tvåa eller trea i hockeyallsvenskan, sett till chanserna för spel i SHL nästa säsong. Ettan och tvåan möts i en matchserie i bäst av fem matcher om en plats i SHL-kvalet. Förloraren i den allsvenska matchserien får sedan en andra chans i ett playoff mot segraren i den allsvenska slutspelsserien där det tredjeplacerade laget från hockeyallsvenskan (i nuläget AIK) bland annat ingår.