Central divisions Gabriel Landeskog gratuleras av Mikko Rantanen och Ryan O'Reilly.

Landeskog glänste i All star-tröjan

Gabriel Landeskog fick skina när NHL hade uppehåll för den traditionella All star-matchen, där ligans bästa spelare bildar drömlag och möttes i en lättsam miniturnering.

|

Colorados Landeskog röstades in av tittare som en av de sista spelarna, men visade att han förtjänade sin plats i Central divisions All star-lag.

Ett hattrick och en assist blev Landeskogs facit i den målrika inledningsmatchen mot Pacific division, som slutade 10–4.

San Joses Erik Karlsson för Pacific såg till att jämna ut siffrorna lite, och stod för två mål. Anaheims John Gibson, som stod första perioden för Pacific, fick svettiga tio minuter och släppte in sju av nio skott.

Vancouvers svenske stjärnrookie Elias Pettersson blev poänglös i sin första All star-match, trots fyra skott på mål.

I finalen förlorade Landeskogs Central mot Metropolitan med 10–5. Henrik Lundqvist stod för Metropolitan, och höll nollan i förstaperioden, innan det var dags för Braden Holtby att försvara kassen.

Då adderade Landeskog ytterligare ett mål och två assists till poängskörden.

Lundqvist fick fira dubbelt i helgen. Dagen innan finalvinsten vann han All star-helgens individuella skicklighetstävling för målvakter, när han räddade tolv straffar i rad.

TT

Fakta: All star-turneringen

NHL:s All star-turnering ägde rum i San Jose där ligans bästa spelare delats upp i fyra lag, baserat på division.

Central mötte Pacific och Metropolitan mötte Atlantic. Därefter möttes de två vinnarna Central och Pacific i final.

Matcherna spelades med tre mot tre utespelare i två gånger tio minuter.