Falkenberg Allstars. Från vänster Johan Jonsson, Johan Badenfelt, Tobias Johansson, Jimmy Jacobsson och Henrik Bengtsson.
Falkenberg Allstars. Från vänster Johan Jonsson, Johan Badenfelt, Tobias Johansson, Jimmy Jacobsson och Henrik Bengtsson.

Löparkvintett som sätter Falkenberg på kartan

Först träningslöper de från Halmstad till Falkenberg – därefter springer de Falkenbergs Stadslopp. - Gränserna flyttas hela tiden, säger Jimmy Jacobsson i Falkenberg Allstars som står inför en svettig morgondag.

ANNONS
|

Friidrott. Det låter som en galen vadslagning, men det är det inte. Inte heller något sjukt nyårslöfte eller ett försenat aprilskämt.

Många som ställer sig på startlinjen i morgon för deltagande i Falkenbergs Stadslopp tycker en mils löpning är jobbig nog. Men inte alla.

För Jimmy Jacobsson och Tobias Johansson är sträckan på drygt 6,5 mil träning inför den stundande Ultravasan, där extremlöpare möts från världens alla hörn för att ta sig an den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora.

- Jag har löptränat i ungefär fyra år, säger Jimmy Jacobsson. I början ville jag springa en mil, sen en maraton och nu det här. Gränserna flyttas framåt hela tiden och jag strävar efter nya utmaningar.

ANNONS

Tillsammans med Johan Jonsson, Henrik Bengtsson och Johan Badenfelt utgör duon det fem man starka löparteamet Falkenberg Allstars.

- Vi är fem kompisar som sedan förrförra året tillsammans har tränat och tävlat, berättar Johan Jonsson. Och vi sa tidigt att ska vi göra det vill vi göra det ordentligt. Nu tävlar vi nästan varje helg, ibland lagtävlingar och ibland individuellt.

Bland annat har de vunnit Båstad Maratons lagtävling de två gånger de ställt upp och väntas ta sig till såväl Frankfurt som Budapest för tävlingar. Träningsmässigt ligger de på 10-12 mil i veckan, trots att vissa i sällskapet föredrar kortare distanser.

- Vi har en bra bredd och blandning och det gör det roligt, säger Johan Jonsson.

Falkenbergs Stadslopp, som alltså blir ett förlängt träningspass för två femtedelar av Falkenberg Allstars, har stängt föranmälan.

- Vi har rekord i antalet föranmälningar, säger Jan-Olof Johansson i Falkenbergs IK.

Antalet föranmälda löpare är 1 390, i fjol var motsvarande siffra 1 151 och då deltog strax över 2 000 personer.

- Traditionens makt är stor och vi hoppas vi många efteranmälningar. Vårt mål är att ha 2 200 deltagare, fortsätter Jan-Olof Johansson, som uppmanar boendes längs banan att spruta vatten på förbipasserande löpare.

ANNONS
ANNONS