Färjestad och Markus Svensson fick jubla. Arkivbild.
Färjestad och Markus Svensson fick jubla. Arkivbild.

Krisstämplat Färjestad tog viktig seger

Färjestad har blivit krisstämplat och har haft förtvivlat svårt att utnyttja numerära överlägen. Men i prestigemötet med Örebro tog värmlänningarna säsongens första seger på bortais efter 6– 3 i en slutsåld Behrn arena.

ANNONS
|

Plötsligt hade FBK fördubblat målskörden i powerplay.

- Vi har egentligen spelat helt okej i powerplay och förtjänat något mer mål, men pucken har inte velat in. Men i dag studsade det lite rätt och vi fick trycka dit två i powerplay, säger nye lagkaptenen Mikael Wikstrand till TT.

Den tuffa starten har gjort att topptippade Färjestad redan har hunnit göra ganska stora förändringar. Alexander Johansson valde nyligen att tacka för sig som kapten och istället tog Mikael Wikstrand över. Samtidigt har Thomas Rhodin kommit in som ny sportchef och Peter Jakobsson har blivit general manager.

ANNONS

"Inte varit någon stress"

TT: Hur har alla förändringar påverkat er spelare?

- Ingenting. Det är väl lätt att säga också, det är nog mer utifrån som frågorna har kommit. Inne i gruppen har det varit lugn och ro och det har inte varit någon press eller stress.

- Det är klart att frågorna har ställts vad vi håller på med egentligen. Men vi har trott på det här och vi vet att vi har spelat bra och egentligen förtjänat fler poäng.

TT: Hur har det varit att gå in som kapten i det här tuffa läget?

- Det är klart att man känner ansvar som kapten, men det hade jag även gjort om jag inte hade haft ett C på tröjan. Jag tycker att jag ska känna stort ansvar och tar också ett stort ansvar.

ANNONS

- Jag försöker vara samma person men försöker driva på så mycket som möjligt.

Matchen som har derbykaraktär – då det är en dryg timmes bilresa mellan Örebro och Karlstad – hade ett högt och intensivt tempo och många målchanser i båda riktningarna.

Örebros Rodrigo Abols hade huvudrollen i den första perioden då han först styrde in pucken i eget mål och sedan styrde in den i rätt mål.

I mittenperioden lossnade målskyttet ytterligare för lagen och inför den sista periodpausen hade Färjestad en 4–3 ledning.

Två powerplaymål

Tidigt i den tredje perioden satte Mikael Wikstrand 5–3 – och för andra gången denna kväll kom målet till i spel fem mot fyra. Värmlänningarna som haft problem med att få till spelet i numerärt överläge fördubblade därmed lagets målskörd i powerplay denna säsong.

- Kul, jag är väl inte direkt någon målskytt, men det är roligt när de trillar dit. Jag försöker bidra med ett stabilt tvåvägsspel och när jag kan bidra offensivt så det väl alltid roligt, säger Wikstrand.

ANNONS

Färjestadsforwarden Jesper Olofsson avslutade sedan målskyttet när han satte sjätte pucken bakom Eero Kilpeläinen som fick nog och lämnade över buren till förre Färjestadsmålvakten Stefan Stéen.

TT

ANNONS