Ett stolpskott. Risken finns för den som går på Falkenbergs FF:s matcher att hamna bakom en stolpe. BIlden är tagen i slutet av förra året.
Ett stolpskott. Risken finns för den som går på Falkenbergs FF:s matcher att hamna bakom en stolpe. BIlden är tagen i slutet av förra året.

Skymd sikt på arenan måste ge rätt biljettpris

ANNONS
|

Har du otur, eller inte ser upp blir du sittande bakom en stolpe på Falcon Alkolholfri Arena. Nu måste Falkenbergs FF hitta platserna utan fri sikt och prissätta dem därefter.

Sent ska syndaren vakna. Jag erkänner! Men när jag såg arenaförslaget första gången så anmärkte jag faktiskt på stolparna. Jag är ingen byggnadsarkitekt men såg vad jag sett ett tag nu, åtta stolpar tronar på huvudläktaren.

Jag satte på mig bygghjälmen strax innan nyår och kunde med egna ögon konstatera att det blir skymd sikt.

Byggarbetarna och folk i Falkenbergs stad har i viss mån reagerat med samma undran som jag haft länge.

ANNONS

Vi fick ett mail häromdagen, Lena skrev "Jag cyklade där förbi i förra veckan och satte våra skattemiljoner i halsen när jag ser att det är pelare på läktaren. Jag hoppas vid allas vår fotbollsgud att dessa pelare försvinner när bygget är klart, men jag är rädd att de inte gör det."

Nej, de kommer inte försvinna!

Nu har jag inte provsuttit platserna som kommer att påverkas av stolparna, men kan ganska säkert sätta mig in i situationen. För jag har haft stolpar framför mig på andra arenor. Man tvingas vrida kroppen så långt åt sidan att stolsgrannen riskerar att få närkontakt av tredje graden i varje spelvändning.

Det blir mycket närkontakt under 90 minuters spel.

Det handlar förstås om pengar. I Östersund och Åtvidaberg finns samma läktare. Där är man noga med att berätta om de platser som har skymd sikt när folk köper biljetter, så diskussionen har varit lågmäld. Och med stolpar har man i Östersund kunnat bygga en plan till för pengarna som annars skulle ha lagts på en stolpfri arena.

Jag besökte Falkenbergs FF:s sportchef Håkan Nilsson strax före jul för att snacka lite stolpar. Jag var där i åskådarnas tjänst.

Jag ville bara veta vad som händer med de som inte kommer att kunna se matchen på bästa sätt eftersom deras synfält kommer att begränsas av stolparna. Jag föreslog att Falkenbergs FF måste ta saken på allvar.

ANNONS

Om laget är kvar i Allsvenskan 2017 kommer säkerligen säsongsbiljetter säljas i lika stora kvantiteter som i år. Det är hundratals som vill sitta bra på huvudläktaren.

Men det kan bli så att en person bredvid en annan får olika upplevelse av matchen på grund av en konstruktion.

Detta måste också prissättas olika, eller så måste det vara glasklart vilka platser det gäller. Jag hoppas att klubben gör efter en grundlig utredning om hur man ser från olika platser.

Hade jag köpt en plats utan att kunna se ordentligt skulle jag begära pengarna tillbaka.

ANNONS