Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Inte Cronan på verket. Sebastian Crona slet på mittfältet. Men det hjälpte inte Varbergs Bois som föll i derbyt

Såg vi samma match?

Mikael Martinssons sportkrönika: När Bois tränare och spelare hyllade sitt eget lags spel efter matchen förstod jag det bara inte.

Jag erkänner att jag inte är en taktiktavlans bästa vän. Men när Varbergs Bois tränare Jörgen Wålemark, spelarna Elias Andersson, Joakim Wulff och Peter Nyström hyllade sitt eget lags spel efter matchen så förstod jag det bara inte.

Jag fattar att det defensiva arbetet fungerade perfekt, Halmstads BK, kom inte till många avslut och körde fast mest hela tiden när de var på väg mot Varbergs mål.

Läs också: Hörnmål sänkte Varberg

När väl Varberg själva fick tag i bollen så hände heller inte så mycket, inte mycket njutbart i alla fall.

Men då kanske jag borde vara mer insatt i taktiktavlans magiska värld. Där går jag bort mig som en försvarare framför Lionel Messi i bästa form.

När jag tittar på fotboll vill jag bli underhållen. Det blev jag inte under första halvlek, även om en anhängare av stark defensiv och hårt jobb kanske älskade matchen.

Bois enmansanfallare Hosam Aiesh var just en man i ingemansland. Bollarna tjongades på måfå fram mot honom och där giganterna Fredrik Liverstam och Marcus Johansson inte hade något som helst problem att ta bort dem.

På Mohammed Ali Khans kant var det lite öppnare och Thomas Boyake hittade faktiskt en del öppningar.

I andra halvlek, fram till HBKs ledningsmål, kunde jag äntligen njuta av Bois spel. Då fick Elias Andersson kontroll över mittfältet och bollen. Då var Bois som bäst. Därför kom målet fel och där kan jag förstå Boisarnas enorma besvikelse efter matchen.

För Varberg kunde lika gärna ha vunnit den, men då måste man ha bättre kvalité i de fjorton avsluten, mot Halmstads tre!

Jag får nog snart gå en kurs i försvarsspelets taktiska härlighet.

Två tankar

1) Ska verkligen inte spelarna i Varbergs Bois kunna träffa målet fler gånger på alla de lägena de hade?

2) Hosam Aiesh drog iväg bollen på övertid och fick Bois femte varning för kvällen. Den var fullständigt onödig. Näsberg och Crona avstängda i nästa match.

MEST LÄST