Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

FFF och Bois – tråkigare än någonsin

KRÖNIKA. Har Falkenbergs FF och Varbergs Bois stått för en så tråkig silly season någonsin tidigare så här några dagar före jul?

Så känns det i alla fall just nu även om minnet kan vara kort ibland.
Men Gabriel Altemark-Vanneryr och förlängning med Zlatan Krizanovic! Jag säger bara det...
Vi får väl hoppas att det går att skjuta nyårsraketer för några intressanta spelare till.
Jag börjar med Falkenbergs FF. Som det ser ut nu kommer ungefär samma lag som var en slagpåse i Allsvenskan att försöka kravla sig ur kvicksanden. Det har varit kontraktsförlängningarnas tid på kansliet i den nya arenan.
Det finns två aspekter på detta. En är att spelarna är så revanschsugna att de kommer att käka taggtråd för att visa att de inte var så usla som 2016.
Den andra aspekten är att det blir ett lag som har mycket att förlora. Och med tankarna kvar i 2016, för det kommer spelarna att ha, kan nerverna vara på helspänn när serien startar. Några förluster i början och FFF-fartyget får slagsida direkt.

Det är en balansgång för FFF-ledningen, ha kvar det material som man kan kvalitén på och lita på den, eller satsa på nyförvärv som kan bli en lika stor flopp som de 2016.
Men lika mycket som jag är för att tränaren Hasse Eklund ska få en chans till (I alla fall fram till sommaren) så ska spelarna i logikens namn också ha det. Så även om det bär mig emot lite så tycker jag att FFF gör rätt.
Men gruppen måste utmanas med nya spelare. Ett spännande nyförvärv är Eric Pärsson, där är en spelare som kan bli en ny Victor Sköld. Även om Pärsson är bra mycket större än Sköld har han snabbhet, målkänsla och spelstil som kan tillföra mycket.
Värvningen av Hampus Nilsson känns som om man där täckt upp för Martler/Lundin på ett bra sätt.
Bois supertrötta värvning av den ständigt haltande Altemark-Vanneryr måste ha startat med en ett dygn lång läkarundersökning. Den gamla skadeskjutna kroppen bör ha undersöks extremt noga. För mig är värvningen en ren chansning, ungefär som med snart 31-årige Ajsel Kujovic förra året. Anfallet måste absolut förstärkas med en yngre speedkula.

Bois har också fler platser lediga i sin trupp än FFF och har just nu en slagsida mot äldre spelare som Peter Dahlberg, 30, Joakim Wulff, 37, Erik Lund 28, Pär Asp, 34, Peter Nyström, 32, Altemark-Vanneryr 31 och Kujovic 30. Och vill Kalle Söderström vara med igen så är det en 31-åring till. Märk också att alla blir ett år äldre 2017.
Här behövs det också nytt blod för att röra om i laget. Oddsen på några nya norrmän är väl inte höga och om Anton Liljenbäck lämnar måste han ersättas med samma kvalité. Billy Nordström från Blåvitt kanske, även om han mer är en naturlig vänsterback.
På mittfältet bör man också se till att få in ny konkurrens, men ta inte in Alexander Mellqvist...
Det är långt till seriepremiären och några nya heta spelare vill jag se i båda lagen.Mikael Martinsson

MEST LÄST