Jordan jublar. Jordan Larsson har precis sett Adam Eriksson göra 2–1. Tibor Joza och Thomas Juel-Nielsen är inte lika glada.
Jordan jublar. Jordan Larsson har precis sett Adam Eriksson göra 2–1. Tibor Joza och Thomas Juel-Nielsen är inte lika glada.

Detta är den bistra verkligheten, FFF

ANNONS
|

Falkenbergs FF är totalsist och övergivet i Allsvenskan. Det har inte ens varit nära en seger hittills. Lite nära poäng mot Östersund var det väl. Men nära hjälper inte. Det är poängen som räknas.

Årets säsongstart är faktiskt alldeles bedrövlig på alla håll och kanter. Inga nyförvärv har lyckats, ingen av förra årets spelare har tagit ett steg fram och tränaren Hasse Eklund har bollat med spelare ut och in, och fram och tillbaka.

Det här ser helt enkelt inte bra ut. Laget famlar efter något.

Jag träffade klubbchef Patrik Lundgren i går kväll på ett lokalt hamburgerhak. Helnykteristen Lundgren kände sig bakfull sa han. Såklart tär förlusterna på fler än spelarna. Lundgren talade om att nu visa mod, och om första säsongen i Superettan då man inledde med fem raka förluster men vände på trenden.

ANNONS

Jag påminde om att FFF första året i Allsvenskan startade med tabellraden 1-1-5 efter sju omgångar, och klarade sig kvar. Men då kom en moralstärkande seger mot bottenkollegan Brommapojkarna redan i andra omgången.

Falkenbergs FF var då inne i serien. Och det var ju mot Östersund den segern skulle komma. I stället presterade laget en första halvlek som nog var det sämsta jag sett laget göra i Allsvenskan.

Jag tror också matchen mot ett heltänt Djurgården kom väldigt olämpligt. Det är där som laget hamnade i dystra tankar om sin egen kapacitet. Just de tankarna som jag tror gror mer och mer. De är dessa tankar som är farliga. Men alla vi som sett matcherna har ju sett vad vi sett: Just nu är Falkenberg långt ifrån allsvensk klass.

Man ligger sist med noll poäng av en anledning.

Och i nästa match väntar råstarka regerande svenska mästarna Norrköping med tre raka vinster bakom sig.

Vad värre är; de tänkta bottenkollegorna vinner och vinner och vinner. Jönköping som väntar i årets viktigaste match, den efter Norrköping, har redan nio poäng mer än FFF. Östersund sju. Gefle och Sundsvall ligger närmare med fyra. Men ändå, det är många poäng att plocka in.

ANNONS

I försvaret har Thomas Juel-Nielsen inte spridit den tryggheten som laget hoppats. Han ser stirrig ut. Tobias Karlsson har satts på bänken, och vad jag förstår finns det inte ens plats för Daniel Johansson i truppen. Tre insläppta i snitt, mot 1,81 förra året, ger ju inte intrycket av att laget tätat försvaret.

På mittfältet har Akseli Pelvas spelat sig ur laget genom att vara mer eller mindre osynlig i matcherna. Vi får hoppas att Amin Nazaris intåg kan hjälpa laget.

I anfallet måste nye Lord Ofosuhene bli en succé, för sämre än nu kan det inte bli. Gustaf Nilsson är iskall, Hakeem Araba ännu kallare, karln måste ju sätta sina chanser.

Hasse Eklund kan snacka om straffar emot laget hit och dit. Det är inte där problemet ligger utan här gäller det att visa allsvensk klass på det egna spelet i stället.ikael Martinsson

ANNONS