Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Image - 1
Bollkoll.Thomas Drage har varit en frisk fläkt i Varbergs Bois i år.

Den superkonstiga Superettan

Jag har inte blivit riktigt klok på Varbergs Bois i år.

Det handlar först och främst om vilken klass laget håller. Kanske laget måste se upp nedåt. Men en seger i dag kan innebära toppkänning. Så konstig är Superettan.

Att Halmstads BK skulle ligga i toppen av serien var förväntat. Men Athletic, Örgryte och Värnamo? Jag ska kanske inte vara förvånad förresten, Falkenbergs FF gick ju upp i Allsvenskan. Och säga vad man vill om Jönköping förra säsongen, det var inte helt väntat.

Men det är väl dags att sluta snacka om Gais varje säsong, eller om lag som precis åkt ur Allsvenskan. Inget stämmer i Superettan!

Därför borde Varbergs Bois kunna vara ett stabilt topplag, men efter bara sex omgångar känns det som om det är något som fattas. Till och med förväntat stabila pjäser som Pär Asp, Elias Andersson och Nsima Peter har varit förvånansvärt instabila.

Tabellraden 2-2-2 säger kanske det mesta om Bois inledning av säsongen, upp och ner. På pappret känns förlust mot Värnamo hemma och poängtapp mot Frej som de två stora svarta fläckarna. Mot Värnamo var laget inte bra. Och förra årets försvarsspel var som bortfluget även om målen kom på fasta situationer.

Förra året fick man bukt på det instabila försvarsspelet. I år är det oroligt, och inte ens Pär Asp har riktigt gått att känna igen.

Framåt såg det lovande ut inför seriestart med minst två intressanta nyförvärv i Riki Alba och Thomas Drage.

Thomas Drage har imponerat även om han gått ner sig lite i de senaste matcherna, men där har Bois gjort ett flinkt nyförvärv. Han har ett spel i sig som passar på många positioner och jag undrar om det inte kunde passa med Drage som central mittfältare för att dra igång Bois offensiv där Elias Andersson måste kunna prestera mer.

Och i dag tycker jag att Riki Alba borde få chansen från start. Det var en hyggligt stor värvning av Bois, en värvning som inte startat en enda match den här säsongen. Nsima Peter är avstängd och det finns en plats att kämpa om därframme.

För det kan inte bli sämre än mot Örgryte.

I kväll har Varberg en gyllene chans att sätta sin egen prägel på serien. Laget möter Halmstads BK, stora favoriter, i ett hallandsderby. Inte ett lika klassiskt derby som HBK mot Falkenbergs FF, men ändå ett hett som tusan.

Vinner Varberg är laget bara en poäng bakom. Halmstads BK känns som ett lag som måste ha medgång för att kunna prestera sitt bästa spel. Man får inte glömma att det är ett ungt lag som nu pressas att föra klubben tillbaka till Allsvenskan. Det är ett tungt ok att bära.

Det måste Varbergs Bois utnyttja i kväll, med press från matchminut ett.

MEST LÄST