Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Dags att sluta deppa – slåss för er status!

  KRÖNIKA: Nu har nästan alla kring Falkenbergs FF gett upp.

  Jag förstår dem. Till och med inom föreningen suckas det djupt och insiktsfullt; ”vi är inte bättre än så här just nu.”
  Men det är livsfarligt att ge upp om inte klubbens status ska förstöras. För det kommer ett fotbollsliv efter 2016.
  Jag står fast vid att seger mot Kalmar var ett måste. Nu blev det inte så och jag uppskattar att det behövs minst tio segrar till om FFF ska klara kvalplatsen. Ett mer eller mindre omöjligt uppdrag. Men ändå ett uppdrag!
  Det var varmt och skönt på Falkenbergs IP i söndags. Det spelades också semesterfotboll, lojt och tempofattigt. Det bjöds också på FFF:s signum under säsongen: misstag.
  Vid kvitteringen var det inte mycket att göra. Men hur Tibor Joza kunde förlora bollen och kampen med Jonathan Ring före 2–1 är en gåta. Misstagen sprids ut i laget.
  Det kunde ha blivit en poäng, inte helt rättvist men ända lite moraliskt upplyftande. Tyvärr var det mannen med sämst självförtroende i Falkenbergs FF, Akseli Pelvas, som fick friläget. Då kunde det bara gå på ett sätt...
  Akseli Pelvas har hittills varit en lika dåligt värvning som Hasse Backe varit som finsk förbundskapten.
  Falkenbergs FF är nu illa ute även statusmässigt. Publiken kan tröttna och det låter uppgivet runt om i stan, arenakritikerna galer högre och högre, sponsorerna kan bli mindre investeringssugna, och spelarna kan helt enkelt ge upp.
  Allt detta är egentligen rätt motsägelsefullt på ett sätt. För handen på hjärtat; Är det inte fantastiskt att Falkenbergs FF med Allsvenskans minsta omsättning, och Allsvenskans minsta organisation spelat i högsta serien i två och ett halvt år? Det tycker i alla fall jag och det tror jag många innerst inne också tycker.
  Nu gäller det att rädda vad som räddas kan. Ska man åka ur Allsvenskan måste föreningen göra det vilt fäktandes och med stil. Det går inte bara att lägga sig ner och dö, som kanske första tanken är.
  Det gäller också de som säger sig stödja laget eller är suget på framgångsrika lag i mellersta Halland. 2528 åskådare en skön söndagseftermiddag när inget av de lokala lagen spelar är en nästan pinsamt dåligt siffra.
  Men det är ju heller inte roligt att gå ifrån Falkenbergs IP gång på gång med nedböjt huvud.
  Värvningar, eller lån, blir sommaruppehållets viktigaste del. Det blir ett vågspel, men jag anser att budgetens mål på plusresultat 2016 ska bytas till nollresultat. Då räknar jag bort Gustaf Nilsson-pengarna. Här gäller det att rädda vad som räddas kan. Föreningen bör ta in minst en anfallare, en mittback och gärna en joker som kan överraska oss alla.