Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Dags att börja på något nytt, Warberg!

  KRÖNIKA: Damlaget är i glädjerus. Herrlaget ligger och gråter på sina kammare. Men det kan vara bara bra för Warberg IC.

  Krönika
  Det här behöver inte bli så illa som det ser ut. 
  Frågan är om detta ändå inte är rätt bra för Warberg IC på lite sikt!
  Missförstå mig inte. Jag unnade Warbergs herrar att klara sig kvar i högsta ligan. I alla fall efter deras avslutning av serien. Men som i så många matcher jag sett under det här året höll laget inte i 60 minuter.
  Nåväl, nu står föreningen vid ett beslut om jag förstår saken rätt - ett viktigt beslut. Damerna är kvar i SSL och ser ut att locka spelare. Det är hausse! Herrlaget är iskallt och ska försöka sig på att få spelare att stanna för att sedan ta sig upp från Allsvenskan.

  Läs också: Direkt på det tuffa jobbet

  Nu är frågan för herrlaget om man ska försöka ta sig tillbaka direkt. Då måste man satsa högt. Eller om man ska bida sin tid. Bygga på längre sikt och då med spelare som är unga och framförallt hungriga, och som ser några år fram i tiden, inte till direkta framgångar i Superligan-spel.
  Jag röstar för det senare. Och det finns starka krafter i föreningen som gör det samma förstod jag i går när jag var i Sparbanken Wictory Center. För säga vad man vill om de sportsliga framgångarna för herrarna, klubben har andra kvalitéer som man redan nu bygger på. Som damerna, som hallen och den enorma verksamheten som bedrivs där. Detta står inte och faller med en plats i herrarnas Superliga.


  Nu får man möjligheten att starta om, som damerna gjorde för fyra år sedan. Med ett nytt lag och med spelare som brinner för klubben. Som jag saknat det i år! Det har osat snällhet i laget. Nästan som om man bett om ursäkt för sin plats på plan. Det måste ryka ur öronen både på match och på träning. Karaktärsspelarna har saknats. Jag kan inte räkna upp en enda faktiskt. Men har då åskmoln som Magnus Svensson, Mathias "Bult" Larsson och Kimmo Eskelinen att jämföra med. Kanske lite orättvist, men det finns en poäng att ha spelare som dessa i ett lag.
  Det blir intressant att se hur inställningen bland spelarna är inför nästa säsong. De som spelat ner klubben borde väl vilja spela upp laget också. Eller? 
  Skulle jag få välja en spelare att ha kvar så är det Daniel Karlander. Men mannen är 29 år! Kan han mobilisera kraft i Allsvenskan är det guld värt!

  Sedan återstår det där med tränare. Sportgruppen måste ha fingertoppskänsla. Det är viktigt att ha en tränare med tålamod och tankar något år fram i tiden.
  Stefan "Bagarn" Smedberg unnar jag ett "ledigt" år där han kan ägna sig åt sin anställning i Warberg, som utvecklings- och ungdomsansvarig.
  Passar Ulf Hallstensson som bygga-uppare? Nej, det tror jag inte. Han är en elitcoach.
  Ur motgångar föds nya idéer. Se detta som en möjlighet, Warberg!