Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

2016 - ett rent helvete för Falkenbergs FF

Det har helt enkelt gått åt helvete med mer eller mindre allt för Falkenbergs FF.

2016 har sannerligen varit prövningarnas tid för Falkenbergs FF. Det är som om föreningen samlat ihop till ett sådant här skitår. För tidigare har man lyckats krångla sig fram till fantastiska framgångar. Då har det mesta flutit på.

Nu har allt jäklats; från skador på spelare, misslyckade rekrytringar, missade målchanser, målbjudningar, sjukdomar, slagsmål och sparkade spelare.
Och där står man i dag med fyra poäng som måste bli mellan 25 och 30 för att klara kval. Åtta, nio vinstmatcher av de återstående 17 kan krävas.
Trots att hoppet aldrig ska överge en spelare, en ledare eller en supporter så tror jag att alla redan nu börjar bearbeta faktumet att Superettan 2017 är mer realistiskt än Allsvenskan 2017.

Men under har skett förr. Även om jag just nu inte tror på under.
Gefle borta på konstgräs, ett underlag som ger FFF-spelarna mardrömmar. Laget är inte byggt för att spela på konstgräs. Men förra säsongens 1–0-seger mot Gif Sundsvall kanske kan vara något att ta med sig.
Målet där gjordes av Alexander Jakobsen förresten. Och på tal om honom tycker jag att klubben gjorde helt rätt i att bryta kontraktet. Det som hände ska inte få hända utan åtgärder. Att man sedan blev av med en spelare som kunde ha blivit avgörande i jakten på nytt kontrakt är en annan sak. Men här gick moraliska aspekter före de sportsliga. Och det ställer jag mig bakom.
Det är annars en balansakt vad som är okej och inte, och var. En smäll på planen är inte lika allvarlig som en smäll i omklädningsrummet verkar det som, om jag förstår Falkenbergs FF rätt.

Det är en lövtunn trupp som är i Gävle i dag. Laget kommer att förstärkas. Frågan är med vad?
De danska provspelarna känns ganska kalla. Där tror jag inte det blir något. Norrmannen Jibril Bojang såg jag i en dryg halvlek i en U21-match. Han såg intressant ut. En offensiv spelartyp med ett rörelseschema som ingav kraft. Otur att han blev skadad. Men där kan man chansa.
Victor Sköld då?
Njae, som Henrik Larsson skulle sagt. Det måste först och främst ha suttit hårt åt att kontakta honom. FFF-ledningen var inte glada när han gjorde klart med Åtvidaberg mitt under säsongen 2013. Nu verkar de ha glömt detta.
Men Sköld har inte lyckats i Allsvenskan. Frågan är om han håller på den nivån? Falkenberg gör en rejäl chansning och får enligt uppgift betala för det. Betalningen har jag inget emot. Och här är en spelare som klubben känner.
Sedan undrar jag om Sköld är villig att gå ner i lön för att kanske få spela. En annan förening är inblandad (rykten säger Sundsvall) och FFF betalar inte en Blåvitt-lön! Vi får se...
På lördagen sätter jag mig på tåget till Gävle, redo att se FFF-spelarna gripa efter det näst sista halmstrået.

MEST LÄST