Naomi Osaka, Carlos Ramos och Serena Williams i US Open-finalen. Arkivbild.
Naomi Osaka, Carlos Ramos och Serena Williams i US Open-finalen. Arkivbild.

Kan starta fackförbund efter Williams utbrott

Toppdomarna är besvikna över att Carlos Ramos blev uthängd i samband med Serena Williams utbrott i US Open-finalen. Nu överväger domarna att starta ett fackförbund, skriver The Guardian.

ANNONS
|

Domarna reagerar framför allt mot att det tog nästan två dygn innan Internationella tennisförbundet (ITF) gick ut och försvarade Carlos Ramos.

"Besvikelsen är stor bland domarna för att det inte är någon som står upp för oss. Domarna frågar: "Vad hade hänt om det varit jag som satt där i stolen i lördags. Den allmänna känslan är att Carlos blev uthängd i 48 timmar", säger en domare till The Guardian.

Först i måndags kom ITF med ett uttalande där man konstaterade att de tre varningarna som Ramos delade ut till Williams – för att hon på ett otillåtet sätt tog hjälp av sin tränare under matchen – var korrekta.

ANNONS

"Carlos Ramos är en av de mest erfarna och respekterade tennisdomarna", hette det i uttalandet.

Williams anklagade Ramos för sexism med motiveringen att en manlig spelare inte hade straffats på samma sätt. Den 23-faldiga grand slam-vinnaren kallade också Ramos "tjuv" och "lögnare" och krävde en ursäkt.

Williams, som förlorade finalen mot japanskan Naomi Osaka, bötfälldes senare med motsvarande 150000 kronor för att ha förolämpat Ramos och slagit sönder sin racket.

Samtidigt har Ramos uttalat sig själv för första gången efter skandalmatchen.

- Jag mår efter omständigheterna bra. Det är en tråkig situation, men ni behöver inte oroa er för mig, säger han till den portugisiska tidningen Tribuna Expresso.

Dagen efter finalen undvek Ramos att visa sig på New Yorks gator för att slippa "komplicerade situationer".

På fredag är Ramos tillbaka på tennisbanan för att döma Davis Cup-semifinalen mellan Kroatien och USA i Zadar.

TT-Reuters

ANNONS