Svenska landslagsspelaren Magdalena Eriksson fick en drömstart i nya klubben Chelsea. Den tidigare Linköpingskaptenen gjorde ett av målen i 6–0-segern mot Bristol City.

Kalasstart för Eriksson och Chelsea

|

Magdalena Eriksson hade inte kunnat hoppas på en bättre debut i Chelsea-tröjan. I söndagens premiär av Super League, den nya brittiska högstaligan i fotboll, gjorde det svenska nyförvärvet ett av målen i 6–0-segern hemma mot Bristol City. Samtidigt inledde den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl säsongen med att hålla nollan.

- Det var en så bra start som vi kunde få, känner vi. Otroligt skönt, säger Eriksson till Radiosporten.

Eriksson, som spelade 90 minuter till vänster i Chelseas trebackslinje, visade direkt upp två av sina styrkor: huvudspelet och den vassa vänsterfoten.

Först gjorde hon själv 4–0 på nick efter en hörna i den 79:e minuten, och strax före slutsignalen slog hon frisparken som låg bakom Gilly Flahertys 6–0-mål.

- Klart att det är roligt att göra mål. Det är inte min huvuduppgift i laget, men det är en bonus att göra mål, säger Eriksson.

Även Jessica Samuelsson och hennes nya klubb Arsenal fick en bra start på säsongen. Samuelsson spelade 82 minuter som högerback när Arsenal slog Birmingham med 3–2 sedan Jodie Taylor avgjort på straff i den 90:e minuten.