Calle Järnkrok firar sitt tredje mål i matchen.

Järnkroks hattrick ledde Nashville till seger

Calle Järnkrok gjorde karriärens första hattrick i NHL när Nashville besegrade Los Angeles med 5–3.

|

Järnkroks målskörd hittills i säsongen dubblerades under matchen, och inleddes i 1–2-underläge i andra perioden. Järnkrok fick mycket yta och kunde glida in från vänsterkanten med puck till mittzon, där han drog pucken fram och tillbaka innan han slog till den mellan benen på försvarande Derek Forbort och upp över målvakten Cal Petersen.

Drygt fem minuter in i tredje perioden var det underläge igen, den här gången med 2–3, då Järnkrok var framme i numerärt överläge. Från högersidan drog Järnkrok upp ett otagbart skott i vänsterkrysset.

Hattricket fullbordades med åtta minuter kvar av matchen, när Calle Järnkrok på egen hand stal pucken i mittzon i numerärt underläge, skrinnade fram och återigen placerade pucken högt över Petersens plockhandske.

Nashvillepubliken firade genom att i eufori kasta in sina kepsar på isen.

- Jag tyckte att han gjorde ett utmärkt jobb i sin kedja. Han fick ett powerplaymöjlighet som han helt klart gjorde ett bra jobb med. Och han fick med sig ett i underläge också, det var helt klart ett viktigt mål, säger tränaren Peter Laviolette till The Tennessean.