Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vipers kan dra sig ur serien

Varberg Vipers har haft en katastrofal inledning på säsongen i Hockeyettan. Nu uppger föreningen att man förhandlar med förbundet om att få dra sig ur serien.

Inför säsongen var det tumultartat i Varberg Vipers. Tränaren Jonas Johnson sade upp sig kort innan seriestart och mängder av spelare lämnade föreningen

När säsongen väl drog igång var man brandskattat och har spelat många matcher med endast två femmor tillgängliga.

Nu har föreningen inlett förhandlingar med förbundet om att eventuellt få dra sig ur serien. I ett pressmeddelande på sin egen hemsida meddelar Vipers interimsstyrelse att man diskuterar med A-laget för att komma fram till en lösning om hur säsongen ska fortskrida. Detta samtidigt som man alltså förhandlar med förbundet. Orsaken är ekonomisk.

"Bakgrunden till dagens situation ligger främst i den dåliga ekonomi och höga skuldsättning som klubben ärvt från föregående verksamhetsår i kombination med svårigheter att finansiera verksamheten genom sponsring", skriver klubben i pressmeddelandet.

Parallellt med detta sker också ändringar i truppen. Anton Netterberg lämnar klubben för spel i Ulricehamn och lagets storstjärna Aleksander Sibirtsev ryktas vara på väg till Halmstad tillsammans med sin estniske landslagskollega Aleksander Ossipov.

MEST LÄST