Varberg Vipers har det inte lätt i seriespelet. Och nu slutar det ofta med storförluster.

|

Kallinge/Ronneby 6

Varberg 1

(4–0, 2–0, 0–1)

Med tanke på Vipers magra målgörande tidigare under säsongen – tretton mål på åtta matcher – var hemmalagets rivstart rena knockouten för hallänningarna.

Det stod 4–0 efter drygt elva minuter i den första perioden. Mer eller mindre godnatt för Vipers, med andra ord.

Kallinge/Ronneby var mördande effektivt i powerplay. Både 3–0 och 4–0 kom i numerära överlägen, liksom 5–0 i den andra perioden.

Och som om inte det vore nog, prickade man in 6–0 i numerärt underläge...

Redan efter 4–0 hade Vipers målvakt Jonathan Lundin-Everlund fått nog och Marcus Lundell tog över.

Det är tydligt att Vipers tunna spelartrupp inte räcker i hockeyettan. I början av seriespelet hängde man med någorlunda, plockade några enstaka poäng, men nu läcker det oroväckande.

De fyra senaste matcherna har nu givit fyra förluster och målskillnaden 2–21.

– I dag hade vi fjorton spelare till match, berättade tränaren Danne Edman Söderlund.

– Vi har en del skador i truppen. Och så har Joonas Ruotsaari valt att lämna klubben.

En mager tröst i bedrövelsen: Vipers vann den sista perioden med 1–0, sedan Aleksej Sibirtsev prickat in tröstmålet i spel fyra mot fyra, med assist från Henrik och Rickard Olsén.