Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tränaren lämnar Varberg Vipers

Tränaren Danne Edman Söderlund lämnar Varberg Vipers med omedelbar verkan. – Det har i synnerhet med spelarflykten att göra, säger han.

Kaoset fortsätter för Varberg Vipers. Mitt i säsongen lämnar nu tränaren Danne Edman Söderlund med omedelbar verkan.
– Jag höll min sista träning igår och meddelade grabbarna efter träningen. Det har legat och grott sedan den extra årsstämman i torsdags, säger Edman Söderlund.

Läs också: Vipers kan dra sig ur serien

På den extra årsstämman meddelades att det fortsatt behövs sparas pengar i klubben, något som nu också leder till att flera spelare är på väg bort från klubben.
– Det kommer inte finnas ett lag. Eller, föreningen kommer säkert ha ett lag men inte med det spelarmaterial som behövs i Hockeyettan, säger den förre tränaren.
Kommer beslutet från ditt initiativ eller styrelsens?
– Det är fullt ut mitt beslut. Jag har haft en väldigt bra dialog med ordförande Pierre Bäck och vice ordförande Thomas Andersson. De förstår mitt beslut, alla jag har pratat med tycker att det är tråkigt men de förstår varför.
Vad händer nu då?
– Jag har ju en familj där hemma, arbetar fullt och åker upp för att träna grabbarna. Jag har inte träffat min dotter på länge, det ska bli kul att få umgås med henne lite mer, säger Edman Söderlund som pendlat från Hyltebruk.
Han är dock glad över att han tog chansen att träna ett lag i Hockeyettan och menar att det är i den serien elithockeyn börjar på riktigt.
Blir det en paus från hockeyn?
– Det blir det med största sannolikhet. Jag har inte så mycket erfarenhet så klubbarna står inte på rad direkt.
Han betonar att han har trivts bra i Varberg och kommer sakna sin spelargrupp.
– Det har inget med det sportsliga att göra på det sättet. Jag har trivts som fisken i vattnet, det är en skön grupp människor som kunnat prata om precis allt under den här tuffa tiden.


Edman Söderlund är inte den enda i laget som lämnar. Anton Netterberg lämnar klubben för spel i Ulricehamn. Lagets storstjärna Aleksander Sibirtsev ryktas vara på väg till Halmstad tillsammans med sin estniske landslagskollega Aleksander Ossipov. De båda har tränat med "Hammers" under veckan som gått.
Enligt uppgifter till HN har också Gustav Bergsten och Max Pålholm gjort sina sista matcher med klubben. 

MEST LÄST