Varberg Vipers tränare Jonas Johnson lämnar klubben som är på ruinens brant.
Varberg Vipers tränare Jonas Johnson lämnar klubben som är på ruinens brant.

Jonas Johnson lämnar Vipers - klubben i ekonomisk kris

Varberg Vipers framtid i Hockeyettan är hotad. I går informerades spelarna om den ekonomiska sitsen och Jonas Johnson säger upp sig som tränare. – Jag har inget förtroende för styrelsen, säger Johnson.

ANNONS
|

Varberg Vipers har brottats med ekonomiska problem under en längre tid. Nu är problemen så svåra att spelarna tvingas till en stor lönesänkning. Beslutet gör att tränare Jonas Johnson avgår med omedelbar verkan.

– Jag kommer inte att fortsätta som tränare i Varberg, säger Johnson.

Anledningen är den information som spelare och ledare fick under torsdag kväll. Ekonomin är såpass hårt ansatt att spelarna måste gå ner kraftigt i lön om de ska spela vidare i föreningen.

– Vi kommer mer eller mindre inte få någon ersättning alls, säger forwarden Robin Wengdahl.

Inget besked gavs om tränarnas löner, men Johnson menar att det inte har någon betydelse.

ANNONS

– Jag har inget förtroende för styrelsen. Det har varit mycket under en längre tid. Först får vi positiva signaler och man tar dit spelare, sen kommer plötsligt ett sådant här besked. Det funkar inte för min del, säger Johnson.

Så sent som i tisdags kommunicerade klubben ut sin senaste värvning i Pontus Engström, bara två dagar innan beskedet om lönesänkning.

– Som ledare bygger jag upp ett förtroende med spelarna. Det blir ohållbart att driva det vidare när sådant här händer, säger Johnson.

På sociala medier spreds ryktet om att klubben hade dragit sig ur Hockeyettan. I den frågan har inget beslut tagits men frågan är vilka spelare som i så fall ska representera klubben.

– Vi spelare känner oss svikna. Vi har inte fått några indikationer förut på att det är så här illa, säger Robin Wengdahl.

Enligt uppgift till HN ska beslutet ha tagits efter ett möte mellan ordförande Pierre Bäck och en annan styrelseledamot. Kassören Göran Jarhult bekräftar för HNatt han inte var närvarande på mötet.

Krister Henningsson är med i sportkommittén och känner sig överkörd av styrelsen.

– Det har skötts så jävla ofint. Jag visste inte om någonting, brukligt är att man går via oss och informerar. Vi fick reda på det via Jonas (Johnson), säger Henningsson.

ANNONS

Han menar att han arbetat utifrån den budget som klubbades igenom på årsmötet när han jagat nya spelare till laget. Nu är framtiden för alla nyförvärv och övriga spelare högst osäker.

– Vi pratar om människor, det är inga schackpjäser. Spelare som sagt upp sig från sitt arbete och flyttat till en helt ny stad, det känns inte bra, säger Henningsson som också han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

– Jag tror inte att det är någon runt laget som kommer att fortsätta. Vi kan inte jobba så här, säger Henningsson.

HN söker ordförande Pierre Bäck för en kommentar.

ANNONS