Flera spelare har lämnat Vipers

Varberg Vipers möte mynnade ut i att spelarna väntar på nya bud att ta ställning till. Men ännu är mycket oklart – och spelare har lämnat Varberg.

ANNONS
|

Emil Eriksson, som var det sista nyförvärvet, svarar på frågan om Varberg Vipers är ett avslutat kapitel i ett sms "Ja, det funkar inte, jag reste långt, offrade jobb och hade även flickvännen kvar hemma". Han är i Dalarna, och har trådarna ute för en ny klubb.

Robin Wengdahl är i Nybro, och kör ett förmiddagspass med division 1-klubben.

– Jag har fått en lösning att vara med och spela och träna med dem så länge. Jag är glad att de ger mig chansen.

Hur ser du på Vipers?

– Vi får se hur det går. Man ska aldrig stänga några dörrar, men nu ligger mitt fokus här.

ANNONS

På tisdagsmorgonen publicerade interimsstyrelsen en text på Varberg Vipers hemsida efter mötet med tolv av spelarna. Där framgår det att nya avtal ska presenteras för spelarna senast på fredag och att de jagar en ny tränarlösning sedan Jonas Johnson valt att lämna. Vipers skriver: "Vår absoluta ambition och övertygelse är att vi kommer att spela i division 1 samt att vi parallellt med detta bygger en stabil organisation med en god ekonomi."

Robin Wengdahl saknade konkretion i texten på hemsidan.

– Det är mest självklara saker. De ber om ursäkt för kommunikationen. De säger att de vill spela i ettan, men det framkommer inget nytt. Det var inget "Såhär ska vi göra.".

Läs mer: Spelarna kräver styrelsens avgång

En av spelarna som deltog var Rasmus Holmén. Han menar att för egen del så sitter han i en enklare sits. Han kan enkelt röra på sig om han inte är nöjd med det nya avtalet.

– De får komma med sina konkreta avtal. Sedan ser jag om det antingen passar eller inte passar.

Spelarna har inte gått med på den 70-procentiga lönesänkningen som det tidigare var tal om. På mötet var tongångarna, enligt Holmén, bättre för spelarnas del.

ANNONS

– Jag går inte med på en kraftig sänkning av det kontrakt jag hade. Jag pluggar vid sidan av och kan inte ta ett jobb också, då orkar jag inte träna.

Är det bara det ekonomiska som spelar in nu?

– Nej. Ska jag skriva på vill jag att stommen stannar, det ska vara roligt att spela. Det är många aspekter.

Hur ser du på att ordföranden Pierre Bäck inte deltog i mötet?

– Han skulle ha varit med men kunde inte. Vi hade velat träffa honom så man kunde få klarheter. Men han ska komma under veckan så man hinner prata med honom.

Backen Sam Perstedt kunde inte närvara på mötet. Han håller alla dörrar öppna i dagsläget.

– Det är jättetufft. Alla ens lagkamrater mår skit och mycket är nytt. Ska man byta till en annan klubb? Allt är bara en röra.

Om Varberg Vipers kommer till start i Hockeyettan återstår att se.

ANNONS