Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Förre ordföranden kan avgöra Vipers öde

Förre ordföranden i Varberg Vipers kan bestämma vilken division laget hamnar i. – När vi röstar kanske jag inte ens ska vara med, säger Mats Andersson.

Ishockey
Mats Andersson var ordförande i Varberg Vipers innan den nuvarande interimstyrelsen tog över. I en intervju i Hallands Nyheter skyllde den nuvarande ordföranden Pierre Bäck det ekonomiska kaoset på den gamla styrelsen.
– Det har ni frågat mig om innan och jag vill inte kommentera det, säger Mats Andersson.
Men som ordförande i tävlingskommittén i Göteborgs hockeyförbund har Mats Andersson en viktig roll i Varberg Vipers A-lags framtid.

Det är Region Syd som ska bestämma i vilken serie Varberg hamnar i om de drar sig ur.
– Jag har aldrig varit med om detta och vet inte hur man resonerar och vill inte spekulera i vilken serie de skulle hamna. Och såklart är det känsligt att jag är med i den kommittén i region syd, säger Mats.
Men där är han inte ensam, utan alla ordförandena i Region Syds tävlingskommitté är med.
– Det vi får göra är att se om det finns andra liknande fall och sedan också titta på tävlingsbestämmelserna. Men för mig är det känsligt som varit ordförande i föreningen i 35 år. Det är beklämmande tråkigt att de hamnat i den här situationen.
Mats Andersson tror att tävlingskommittén kommer att ha ett möte inom kort och diskutera frågan.

För Ronnie Gysing, ordförande i Hockeyettan, kom Hallands Nyheters besked om Varbergs situation som en överraskning.
– Det här var en nyhet för mig som ytterst ansvarig för hockeyettan. Vi har haft en bra dialog med Varberg inför serien och om det nu är som du säger så borde jag vetat om detta.
När hockeyettans grundserie avslutas hamnar Varberg i en ny serie, fortsättningsserien. Den kan man dra sig ur av olika skäl.

Vid konkurs blir det nedflyttning till fyran. Om laget drar sig ur kan det bli spel i tvåan, trean eller fyran.
Mikael Lundström, tävlingschef på hockeyförbundet
– Vi har haft kontakt med klubben och vårt råd är "Keep On Going". Det är viktigt att man slutför serien man spelar. Om klubben sedan drar sig ur fortsättningsserien blir det en bedömning hur långt ner de ska flyttas. Den bedömningens görs utifrån hur stor möjlighet de har i framtiden.

MEST LÄST