Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Dubbelt matchande för John

Tio spelare saknades när Vipers åkte på en ny käftsmäll. Då kallades förstärkning in från B-laget. – Tempot är högre, det går mycket fortare. Det är den stora skillnaden, sa John Ivarsson.


Ishockey: Hockeyettan södra

Varberg-Tyringe 0-8
(0-1, 0-3, 0-4)
Estländarna Aleksandr Ossipov, Aleksei Sibirtsev och Roman Andrejev befann sig på landslagsläger. Lägg till två lirare som kastat in handuken på grund av förkylningar - och ytterligare fem pjäser borta på grund av skada, bland andra bröderna Rikard och Henrik Olsén.

Därför blev det mer Varbergs-stämpel på laget än vanligt när trion Albin Hellman, John Ivarsson och Pontus Gustavsson bildade tredjekedja. Vipers har även plockat hem tvillingarna Anton och Adam Hopstadius från Halmstads J20, plus backen Anton Netterberg, lillebror till Pontus Netterberg i SHL-laget Växjö.
– De tre spelarna från B-laget har inte varit med oss och kommer från ett helt annat tempo än de är vana vid, men efter förutsättningarna var de helt okej, sa tränaren Danne Edman Söderlund.
Det var inte första A-lagsmatchen för John Ivarsson.
– Nej, jag var med när de låg i trean, men det är ett steg.
Marcus Lundell fick hela 40 skott mot sig, och släppte in bland annat två straffar, men Vipers hängde bra med i början. Tåget gick i mitten av andra perioden när Mikael Roslund gjord 4-0 i powerplay.
– Det märks att det är ett lag där självförtroendet är sargat. Det blir lite för stora siffror, sa John Ivarsson, som faktiskt hade en match i benen inför söndagens match.
– Första segern för året med B-laget i går, mot Chalmers. Det var kul att spela match, men 120 minuter i benen, det känns.
Vipers mäktade ”bara” med arton skott mot Tyringes kasse så gästernas målvakt hade en ganska bekväm afton. Ett gångbart namn hade han också. Eller vad sägs om: William...King.

MEST LÄST