Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Pierre Bäck hoppas på ett bra besked från Svenska ishockeyförbundet.
Pierre Bäck hoppas på ett bra besked från Svenska ishockeyförbundet.

Bäck: "Vill försöka slutföra säsongen"

Fortsatt spel i Hockeyettan eller degradering? – Vi vill försöka slutföra säsongen så länge det går, säger interimsstyrelsens ordförande Pierre Bäck. Beskedet väntas i helgen eller i början av nästa vecka.

Ishockey: Hockeyettan
Varberg Vipers dåliga ekonomi får konsekvenser för A-truppen.
– Ekonomin är så dålig att vi inte klarar av att bedriva elitverksamhet på den nivån som klubben gör nu, förklarar Pierre Bäck.
Danne Edman Söderlund har redan lämnat som tränare. I helgen ska klubben ha möte och försöka hitta en intern ersättare. Men fler och fler spelare har sökt sig till andra klubbar.
– Jag kan inte på rak arm hur många, men de jag har fått in uppgifter ifrån är Luka Petelin, Anton Netterberg (Ulricehamn), Aleksandr Ossipov (Halmstad) och Aleksei Sibirtsev (Halmstad), säger Pierre Bäck vid femtiden.
Ändå siktar Vipers på att spela söndagens match mot Nybro och de fem återstående matcherna i serien.
Bäck sätter sitt hopp till B-laget.
– Ja, jag hoppas de kan hoppa in och stötta. Sedan börjar de rulla in spelare som är positiva att hjälpa till, bland annat tre spelare från Helsingborgs J20.
Parallellt pågår en förhandling mellan Vipers och Svenska ishockeyförbundet om vilken division laget ska spela i.
– Vi stämmer fortlöpande av med Mikael Lundström (tävlingschef). Förbundets beslut blir helt avgörande. Kan vi spela med en nollekonomi kring A-laget i Hockeyettan? Spelarna förstår att det är ett problem, alla vill spela hockey, men ekonomin har varit tung hela hösten sen interimsstyrelsen gick in för att rädda klubben undan konkurshotet, och där är vi inte färdig på långa vägar, även om det börjar se ljusare ut, säger Pierre Bäck.

Har det varit värt allt jobb?
– Det är alltid värt att slippa göra en konkurs mot alla inblandade.

Är ni skyldiga spelare pengar?
– De hade lön till förra matchen, och det ska betalas den 25:e.
Bäck säger att när man ställs inför valet A-lag eller ungdomsverksamhet - blir satsningen på det sistnämnda.
– Det är viktigt att bygga från rötterna och få en stabil förening först innan man gör en elitsatsning. Att börja om i division 2 är önskvärt för klubben. Det är ett steg ungdomar kan ta, och även många från B-laget kan ansluta. Det är viktigt med egna produkter.
 

MEST LÄST