Wics tama försvar håller inte måttet

Pang, pang, pang – så var Wics tjejer i ledning med 3–0. …Men matchen slutade i moll. För tredje matchen i rad släppte Warberg in tvåsiffrigt.

|

Innebandy: SSL dam

Nu 7–10 (4–2, 2–6, 1–2) mot Karlstad.

Defensiven fungerade inte alls och Karlstad var mäktigt effektivt när chanserna dök upp.

Värmländskorna tackade och tog emot när wicorna tappade boll i uppspelsfasen eller när man inte visade tillräcklig aggressivitet i försvaret.

Lägg därtill att Hanna Svensson inte hade någon lyckad afton i målet. Minst två av baklängesmålen får hon nog sätta upp på sitt eget konto.

– Det duger inte att ligga halvannan meter från sina motståndare. Vi måste se till att vara tajtare, sa ledbandsskadade Camilla Halldén.

– Det är hemskt att sitta bredvid och bara känna sig maktlös, fortsatte hon.

Helguppehållet kommer nog lägligt för Wic, som behöver samla trupperna och hitta sitt spel igen.

– Det här var ändå ett fall framåt jämfört med mötena mot Pixbo (0–14) och Mora (3–13), sa Wic-tränaren Patric Löfborg. Nu fajtades vi in i det sista.

Men han var också den förste att hålla med om att att det var alldeles för blekt agerande i försvarsspelet.

– Vi tjatar om aggressivitet på varje träning, men ändå blir det så här i matcherna, suckade han.

Warberg knockades när Karlstad vände 4–6 inom loppet av femtio sekunder i den andra perioden.

– Vi förlorade matchen på våra svaga mittperiod, höll Löfborg med om.

Ändå tändes en glimt av hopp för Wic, när Amanda Johansson, utsedd till bäste hemmaspelare, kontrade in 5–6 på egen hand.

– Bäste lirare-priset kan kvitta när man förlorar, sa Amanda.

Och varje gång Wic-hoppet tändes, så släckte Karlstad igen.

6–8 kom med dryga halvminuten kvar av andra perioden, och när Malin Pettersson prickade in 7–8 efter bara 39 sekunder in på slutperioden, så hade gästerna svar på det också. Det blev 7–8 efter sju minuter, när Jenny Dahl tappat bollen på mittplan och Karlstad kontrat med ackuratess.

– Det straffade oss hårt, konstaterade Amanda Johansson.

Tränare Löfborg satsade med två femmor från start, med sporadiska inhopp av tredjekedjan. Det gick inte så bra för tredjelinan – tre baklängesmål var en dyster summa.

– Det är heller ingen lätt uppgift att komma in så sällan, sa Amanda Johansson i ett försök att försvara.