Warberg vann dragkampen om jättetalangerna

En handfull SSL-klubbar var på jakt efter Filip Kalentun och Adam Dahlqvist. Men de båda Lindås-talangerna, som fyller 19 senare i år, har valt att ta steget till Warberg IC.

ANNONS
|

– Det är två fantastiskt duktiga juniorlandslagsmän som jag har haft koll på ganska länge. De står för något vi vill ha in i Warberg. Filip är en fysisk back som följer med bra upp i anfall och har en härlig attityd på planen som vi behöver förstärka med. Adam har troligen de mjukaste handleder som någonsin kommer spela i den här klubben. Han har spelförståelse och teknik på en extrem nivå, säger sportchefen Kimmo Eskelinen.

De båda nyförvärven anlände till SWC under torsdagen efter att ha åkt ner från Göteborg. Det drog ut en aning på tiden, men hade kanske sin förklaring.

ANNONS

– Jag tog körkortet i dag, säger Filip Kalentun.

"Det kanske kommer fler"

Killarna är födda 1998 och gjorde 17 respektive 19 poäng i Allsvenskans grundserie. De har även varit tongivande i Lindås JAS-lag som spelade SM-final (förlust mot Jönköping).

– De är ett gäng i Lindås som hållit ihop några år - vem vet det kanske kommer fler, säger Kimmo Eskelinen hemlighetsfullt.

– Warberg är en proffsig förening och man fick ett bra bemötande från Kimmo och andra i klubben. Det ger en bra möjligheter att bli något större, säger Filip om sitt val av klubb.

– Man blev väl bemött från sekund ett. Hela föreningen känns fortfarande som en SSL-förening, säger centern Adam Dahlqvist.

Det spelade ingen roll att laget åkt ur?

– Nej inte när jag skulle göra valet. Det var snarare så att det inte behövde vara en nackdel. Det kan vara en fördel att etablera sig i Allsvenskan innan man tar klivet till SSL, säger Adam som haft Mika Kohonen som förebild.

Kimmo Eskelinen flinkar in:

– Förr eller senare kommer de spela i SSL, det är jag övertygad om. Det viktiga, och det gäller de flesta spelare vi tar in, är att de fokuserar på sin utveckling först och främst. Plus att de kan få vara med på en häftig resa.

ANNONS

Filip har skrivit på för två år och Adam är signad på tre. Pixbo var en av klubbarna som fick nobben.

– Det är roligt att vi kan ta hit de största Göteborgs-talangerna i stället för att de går till Pixbo. Men vi har visat stor tydlighet kring vilka roller de får och vad vi förväntar oss av dem, menar Eskelinen.

Nästa vecka spelar båda U19 VM som går i Växjö. Lägret inleds på fredag i Kalmar.

– Man ville göra klart det här nu, så man slipper tänka på det under VM. Målet är så klart att slå finnarna och ta guld, säger Filip

ANNONS