Talangernas mål tog Wic över strecket

Andrea Envall och Jenny Dahl klev fram och såg till att Warberg fick en strålande start på 2017. Samtidigt är förstärkning på väg in. – Det blir mer konkurrens om platserna. Förhoppningsvis höjer det laget, sa Jenny Dahl.

ANNONS
|

Warberg klev över nedflyttningsstrecket efter att man besegrat en konkurrent i samma tabellregion.

– Dalen ligger ju och tampas med oss nere vid linjen. Så en sådan här match, med allt stöd på läktarna, ska vi ta på hemmaplan, sa supertalangen Andrea Envall.

Hon var det stora utropstecknet i matchen och skottvillig som alltid. Och Envalls två första mål, 1-0 i powerplay och 2-1, var effektiva direktavslut.

– Oftast är det de som brukar gå in, log hon.

I andra perioden fortsatte hon sedan med en läcker frislagsvariant fram till 4-1.

– Vi hade inte riktigt bestämt hur vi skulle göra, men jag fick läget och den gick in, sa Andrea som nu gjort elva mål och fem assist på fjorton matcher.

ANNONS

– Andrea är bara sjutton år men går in och hänger upp bollen i krysset på frislaget! Det är gött att se det självförtroendet. För henne gäller det bara att våga. Hon har allt att vinna, sa coachen Patric Löfborg.

Envall har ett framtida mål - att komma med i U19-landslaget. Hon har inte fått några vibbar om det - än.

– Nej, det är väl uttagningar som börjar till sommaren. Självklart vore det kul att komma med där, det är något jag har som mål, sa Andrea.

Stjärnglansen runt Jenny Dahl var också tydlig. Umeå-laget Dalen satsade på kontringar, men var tröga i uppspelsfasen - och det brukar straffa sig mot Jennys teknik och kvicka fötter.

– När de fipplar med bollen klart man ska hugga då. Det vore dumt att stanna en meter ifrån. Jag gillar att irritera backarna, sa Jenny.

Mentalt viktig var hennes 3-1 mål - i boxplay när Andrea Envall satt utvisad.

– Jenny är väldigt stark i de lägena. Förra gången jag blev utvisad gjorde hon också mål. Det är något vi har där, sa Andrea Envall.

Visst spurtade Dalen och gick från 1-4 till 3-4, men Therese Arnesons sköna 5-3 i tredje perioden, precis då Dalen blivit fulltaligt, blev tungan på vågen. Assisten? Jo, den stod självklart Andrea Envall för.

ANNONS

– Den här segern är lite avgörande för hur vi startar vårsäsongen. Så den är viktigare än man tror. I dag är vi ett snäpp vassare, sa Patric Löfborg.

Och nu stärker man upp laget. Anna Johansson, som lanserat hemsidor i Sydamerika, gjorde comeback och kommer spela säsongen ut.

– Kan jag bidra med lite rutin så är jag mer än glad. Sen får vi se hur mycket jag spelar. Jag har trots allt varit borta från boll och klubba i ett halvår, sa Anna.

Dessutom är Linda Augustsson på ingång genom så kallad dubbellicens. Den 22-åriga forwarden har gjort 38 poäng på fjorton matcher för Åstorp/Kvidinge och ligger totaltvåa i Allsvenskan södras poängliga. Hon har dominerat på Wics träningar och kan dyka upp redan i nästa match borta mot Malmö.

– Hon är aktuell så fort hon är tillgänglig. Om hon är med på söndag, det får vi se, sa Löfborg.

Innebandy: SSL dam

Warberg IC-IBK Dalen 6-3

Första perioden: 1-0 (4.19) Andrea Envall (Camilla Halldén), spel fem mot fyra, 1-1 (9.56) Sandra Larsson (Caroline Stattin), 2-1 (17.25) Andrea Envall (Therese Arneson).

Utv, D: Jonna Loo, 1x2 min.

Andra perioden: 3-1 (4.57) Jenny Dahl (u.a), 4-1 (14.09) Andrea Envall (Therese Arneson).

Utv, D: Felicia Lilja, 1x2 min, Isabell Larsson. W: Andrea Envall, 1x2 min. Linn Johansson, 1x2 min.

Tredje perioden: 4-3 (10.31) Jessica Lidberg (Amanda Öhman), 5-3 (15.08) Therese Arneson (Andrea Envall), 6-3 (16.59) Jenny Dahl (u.a).

Utv; D: Felicia Lilja, 1x2 min.

Domare: Jan Lord och Rickar Nilsson.

Publik: 314.

Så var matchen

Ett vasst Warberg tog tre direkt nödvändiga poäng i kampen om nytt kontrakt. Halländskorna hade mer struktur i sin defensiv och sen vann man på spetskompetensen hos framtidslirarna Andrea Envall och Jenny Dahl.

Så startade Wic

Målvakt: Hanna Svensson

Förstafemman: Ebba Blomén, Malin Arneson - Andrea Envall, Linn Johansson, Therese Arneson

Andrafemman: Jeanette Nilsson, Maria Larsson - Amanda Johansson, Camilla Halldén, Jenny Dahl.

Tredjefemman: Amanda Engström, Anna Johansson - Josefine Sjögren, Malin Pettersson, Frida Ericsson.

Matchens plus

Att se Jenny Dahl trampa igång och stressa Dalens backar var en ren fröjd för publiken.

Matchens minus

Möjligtvis bristen på markering vid Dalens 1-1 kvittering.

Poängligan

Namn Mål/Ass/Tot

Therese Arneson 7/11/18

Andrea Envall 11/5/16

Malin Pettersson 5/7/12

Jenny Dahl 7/3/ 10

Linn Johansson 4/5/ 9

Camilla Halldén 5/3/ 8

Amanda Johansson 5/1/ 6

Malin Arneson 3/3/ 6

Jeanette Nilsson 2/2/ 4

Maria Larsson 0/4/ 4

Johanna Johansson 1/2/ 3

Jonna Bergemyr 0/3/ 3

Frida Ericsson 2/0/ 2

Johanna Andersson 1/0/ 1

Patricia Aronsson 1/0/ 1

Ebba Blomén 0/1/ 1

Josefine Sjögren 0/1/ 1

ANNONS