Nykomlingens chockvändning mot Wic

– Jag är fly förbannad! Säger jag något kan du ändå inte trycka det. De orden kom från Stefan Smedberg, en arg och besviken tränare efter att Warberg slarvat bort segern.

|

Innebandy: Superligan

Warberg tvingas gå till VM-uppehåll med ett dåligt resultat och en negativ känsla. Nykomlingen Thorengruppen tog sin andra seger mot Wic. Hjälten fanns i kassen - igen.

– Vi har haft resdag från sju i morse och Warberg jagar oss nästan ur hallen i första perioden. Vi får vara glada att det bara stod 1-0, sa Erik Ställ som räddade allt utom Mattias Kongstads direktskott på Daniel Karlanders passning.

Ställ mäter 192 centimeter över havet med en kroppshydda på runt 100 kilo - men också med reflexer som få.

– Jag får många lägen som jag trivs med mot Warberg. Det här betyder jättemycket. Det var grymt viktigt eftersom både vi och dem är tippade nedanför strecket.

– Han är en jävla vägg, suckade Robin Blåberg som gjorde comeback i Wic efter höstens ljumskproblem.

– Jag kom inte till några lägen om jag ser till mig själv. Det är svårt att komma in i matchen när man spelar vart fjärde byte.

Hade du velat spela mer?

– Det är klart. Sedan är ju läget som det är då jag inte varit med på åtta matcher, fortsatte Blåberg.

I andra perioden blev Daniel Karlander målskytt två gånger om. Och när Victor Ferraresi på egen hand fixade 4-2 i början av tredje såg Wic ut att gå mot tre säkra poäng. Men icke!

– Man vet att det aldrig är över i innebandy, men vi schabblar till det själva, sa Daniel Karlander.

Mathias Hagert, ja den gamla Balrog-stjärnan, måttade skott från mittplan som styrdes förbi Tobias Jernsand via Victor Öberg. Sedan kvitterade Adam Berglund på en snygg straff - sedan Robin Westergren åkt dit för låsning av klubba. Domarna friade dock för straff åt motsatt håll vid ställning när Rikard Eriksson en stund senare kom fri men i sista stund stoppades av Mattias Hedlund. Landslagsspelaren Rikard ville inte skylla förlusten på just den detaljen.

– Det är inget annat än misstag som gör att vi förlorar matchen. Vi hade behövt tre poäng i dag.

Man får gå tillbaka ända till nionde oktober (mot AIK) för att hitta senaste warbergska trepoängaren.

– Det räcker inte. Och om vi ska vara ett slutspelslag måste vi slå de här. Nu har vi förlorat två gånger mot dem, sa Rikard.

Efter Victor Nenséns 5-4 fick Warberg en sista gyllene chans att kvittera. Frislag framför mål och uret stod på 19.55, men Tom Ondrusek höll inne skottet, på samma sätt som han gjorde i Warbergs alla powerplay.

Daniel Karlanders klubba gick av två (!) under matchen. Det var symboliskt för sättet luften gick ur hemmalaget. Nu väntar VM-uppehåll för alla utom Rikard Eriksson och Tom Ondrusek. Vem som sedan kliver in som ny coach återstår att se. Sportchef Eskelinen har tidigare duckat för namnet Ulf Hallstenssonen, bodensaren som under VM är assisterande förbundskapten. Daniel Karlander svävar i ovisshet:

– Ingen aning, men det är sagt efter VM. Jag hoppas de meddelar oss snart.

Innebandy: SSL herr

Warberg-Thoréngruppen 4-5

(1–0, 2–2, 1–3)

Första perioden: 1–0 (14.01) Mattias Kongstad (Daniel Karlander).

Utvisning: 17.12 Emil Johansson, Thoréngruppen, 2 min (slag).

Andra perioden: 1–1 (2.07) Johan Bergstrand, 2–1 (11.10) Daniel Karlander (Rikard Eriksson, 2–2 (16.58) Johan Larsson, 3–2 (18.39) Daniel Karlander (Mattias Kongstad).

Utvisning: 4.50 Jonas Landström, Thoréngruppen, 2 min (fasthållning).

Tredje perioden: 4–2 (2.43) Victor Ferraresi (Anton Birgersson), 4–3 10.04) Victor Öberg, 4–4 (16.30) Adam Berglund, 4–5 (17.57) Victor Nensén.

Utvisning: 16.30 Robin Westergren, Wic, 2 min (låsning av klubba),

Skott: 24–15 (9–3, 8–4, 7–8).

Domare: David Geiser, Göteborg och Henrik Nilsson, Linköping.

Publik: 675.

Så var matchen

Kraftigt övertag för Warberg i framför allt första perioden, men gästernas keeper Erik Ställ var en gigant.

Efter Victor Ferraresis 4-2 i början av tredje perioden gick Wic mot seger, men Thorengruppen vände till seger dår framför allt Robin Westergrens utvisning ställde till det.

Samtidigt som Rikard Eriksson INTE fick straffslag med sig vid ställning 4–4. Tungt för Wic som nu förlorat båda matcherna mot nykomlingen. Onödigt.

Så startade Wic

Målvakt: Tobias Jernsand

Förstafemman: Filip Stenmark, Daniel Gunnarsson, Daniel Karlander, Rikard Eriksson, Mattias Kongstad

Andrafemman: Robin Westergren, Anton Birgersson - Tom Ondrusek, Mattias Hasselström, Simon Svensson

Tredjekedjan: Fabian Hansson, Victor Ferraresi, Robin Blåberg

Matchens plus

Erik Ställ, bjässen i Thorengruppens mål. Men inte bara stor kroppshydda, utan även utrustad med äckliga reflexer.

Matchens minus

Vid 4-2-läget i tredje perioden borde Wic stängt matchen, men Thorengruppen fullbordade "stölden" på ett oroväckande billigt sätt. Slutspel för hallänningarna? Kanske, men då krävs skärpning.