Lundin har hittat ny klubb

Hit flyttar Warbergs förre tränare.

ANNONS
|

Oscar Lundin fick sparken av Warberg IC i höstas. Sedan dess har han hållit sig borta från elitinnebandyn. Men i dag presenterades han för den schweiziska storklubben Alligator Malans.

– Det känns jättekul så klart. Jag har laddat om batterierna under vintern och haft ett jätteroligt civilt jobb (försäljningschef på Dialect). När det här dök upp för några veckor sedan kändes det helrätt, säger Oscar Lundin.

Vad var det som lockade med Alligator?

– Jag och min fru har pratat ihop oss och det här är en chans för familjen att utvecklas. Det är dessutom ett erkänt topplag som just nu leder med 2–0 i matcher i sin semifinal, säger Oscar Lundin.

ANNONS

I laget finns ett gäng unga schweiziska landslagsmän. Och Lundin har bra koll på Alligator då både Mathias "Bult" Larsson och Stefan "Bagarn" Smedberg varit i klubben.

– Jag har fått bra vitsord, det är ordning och reda i klubben. Och man kan lita på sportchefen. Det finns en bas och grund att stå på.

I dagsläget tränas laget av Esa Jussila, men finländaren ska flytta hem efter säsongen. Oscar Lundin har tecknat ett 1+1-årskontrakt och flyttar ner till Schweiz i juni.

Han hade även bud från svenska klubbar.

– Det har varit ett par klubbar från Superligan och allsvenskan. Men de har inte känts helrätt, säger han.

Hur många svenska spelare tar du med dig ner?

– Klubben satsar på unga schweiziska spelare och har en tjeck och en finländaren i nuläget. Men vi får se hur det blir, säger Lundin.

ANNONS