Prisad av förbundet. Jonas Klavberg fick ta emot en silvernål på förbundsmötet för lång och trogen tjänst inom innebandyn. Bild: Privat
Prisad av förbundet. Jonas Klavberg fick ta emot en silvernål på förbundsmötet för lång och trogen tjänst inom innebandyn. Bild: Privat

Klavberg fick ta emot silvernål

Jonas Klavberg tilldelades i helgen Svenska innebandyförbundets förtjänsttecken i silver. – Klart man blir lite stolt, även fast man tycker att jag borde ha fått guld, säger Jonas Klavberg.

ANNONS
|

Innebandy

Warbergs starke man uppmärksammades på förbundets årsmöte som hölls i Bromma. Jonas Klavberg prisades med en nål med silverkrans och SIBF:s emblem i mitten, för lång och trogen tjänst.

– Jag fick brons förra året och silver i år, berättar han.

Varje år nomineras personer till årsmötet. Sedan fattas beslut om vilka som verkligen är värdiga utmärkelserna. För att få silver måste man ha verkat inom innebandyn i minst 20 år.

– För att få guld krävs att man hållit på i 30, vilket jag i och för sig har gjort, säger Jonas och skrattar.

Han tillägger:

– Men man måste ha fått dem i rätt ordning. Man kan inte få guld förrän man fått silver och brons, men nästa gång har jag chans på guld.

ANNONS

Nu sällar sig Klavberg till ett rätt tungt sällskap.

– På ledarfronten är det bara tre, fyra som har fått silver, så det är en ganska exklusiv skara.

De andra är Urban Karlsson och Levi Bergström i Dalen - samt Peter Öhman i Bua.

För första gången i historien delades det även ut en guldnål. Den gick till Martin Klaberle med innebandyengagemang på förenings-, distrikts-, nationell- samt internationell nivå.

Jonas Klavberg var en av dem som var med och grundade Wic-85, som i dag heter Warberg IC.

– Jag har väl även gjort mycket centralt i förhandlingar och tyckt, emellanåt har det kommit något konstruktivt också.

ANNONS