Därför förlänger stjärnorna med Warberg

Warberg suktar efter poäng mot Linköping. Men redan dagen innan match kunde man presentera något positivt. – Jag tror på satsningen Warberg gör och trivs väldigt bra i laget och klubben, säger Camilla Halldén, en av fem spelare som skrivit på nya kontrakt.

ANNONS
|

Innebandy: SSL dam

Hedersamma förluster mot presumtiva slutspelslag. Gott så . Men nu väntar poängviktiga möten mot bottenkollegor.

För Warberg (med sex poäng i bagaget) väntar först Linköping (tre poäng) och sedan Tyresö (sju poäng), båda matcherna i Sparbanken Wictory Center.

Wics sex poäng på de inledande åtta matcherna må vara överraskande för laget, som halkade in i SSL via en gratisplats.

– Men vi har visat att vi hör hemma här, säger Wic-tränaren Patric Löfborg. Och jag tror nog att våra motståndarna inser att de bör ta oss på allvar.

Det första fokuset var att sätta det defensiva spelet. Nu jobbar Wic också på att kunna såra sina motståndare offensivt.

ANNONS

– Det blir bättre och bättre. Vi skakade topplaget Täby rejält i två perioder. Nu ska vi se till att vi minimera djupdykningarna, säger Löfborg.

Han gläds åt att konkurrensen ökar inom laget. Till exempel har han angenäma problem med målvaktsposten, efter Frida Bengtssons debutinsats mot Täby.

Under fredagen blev det officiellt att Wic förlängt kontrakt med en kvintett spelare i två år till. Det handlar om Johanna Johansson, Therese Arneson, Camilla Halldén, Malin Arneson och Maria Larsson.

– Jag tror på satsningen Warberg gör och trivs väldigt bra i laget och klubben. Och jag är säker på att detta bara är början på våran resa i SSL, säger lagkaptenen Camilla Halldén.

ANNONS