Avsliten sena stoppar Welin Odeback

Warberg IC:s Sebastian Welin Odebacks säsong är sannolikt över. En sena är av i baksidan av låret. – Det är mycket värre än vi trodde från början, säger han.

ANNONS
|

Innebandy: Superligan

Det var i hemmamatchen mot Mullsjö som olyckan var framme. Welin Odeback offrade sig i boxplay.

– De slog en cross och jag var tvungen att komma ner och täcka i en spagatliknande position. Bollen tog på tån, om jag inte hade täckt hade de gjort mål, säger Sebastian.

Men det blev ett dyrköpt agerande. Smärtan kom direkt.

– Det högg ju till så in i helvete. Först trodde jag att jag fått kramp, men sen efter några sekunder till kände jag att det var riktigt illa, även om jag var på väg in på planen igen.

ANNONS

Efter en magnetröntgen visar det sig nu att Welin Odeback har en sena som gått av i låret. På onsdag vid tvåtiden väntar operation.

– Jag är inte så nervös för operationen, det är mer efteråt som det kommer bli jobbigt. Jag kommer inte kunna vara så aktiv.

Det handlar om en lång rehabilitering.

– Egentligen är det mellan fyra till sex månader, så troligtvis blir det inte mer innebandy den här säsongen. Det är om man har jättetur och skulle vara tillbaka i ett eventuellt slutspel.

Inför den här säsongen skolades den egna produkten om till back.

– Jävligt frustrerande att åka på det här nu. Allt man har jobbat för innan säsongen tar slut, och då har vi inte kommit så långt än heller. Men jag får försöka se det positivt och hitta andra saker att göra nu när jag inte kan spela.

ANNONS