Årets första seger för Warberg

Trögstartat, men sedan klasskillnad på lagen när Warberg åkte till Habo Sporthall för att ta sig an Fagerhult Habo IBK i herrarnas Allsvenska.

|

Fagerhult Habo IBK – Warberg IC 6-11 (1-1, 3-4, 2-6)

Fagerhults beryktade parkettgolv, som ger bollen mer fart och studs, höll Warberg i schack under den första perioden.

–Första perioden var lite sådär. Vi kände lite på varandra. Vi var snäppet bättre, men de hakade sig på. De är väldigt trygga på sin hemmaplan också, sa Warbergs tränare Kent Göransson efter matchen.

Siffrorna efter första perioden visade 1-1, efter kvittering av Mattias Kongstad med 15 sekunder kvar att spela. Efter periodpausen hade Warberg känt färdigt på Fagerhult och kunde leta sig in i matchen.

– Vi tog över mer och mer i andra även fast vi släppte in ett onödigt mål med några sekunder kvar att spela, berättade han.

Trots spelövertaget var siffrorna efter den andra perioden jämna. 4-5 till Warbergs fördel med en period kvar. Och då var det dags att på allvar visa vilka som leder tabellen. Mattias Kongstad visade vägen för målskyttet direkt med sju sekunder spelade av tredje perioden. Sedan avlöste målskyttarna varandra. Totalt sex mål i sista perioden för Warberg visade på klasskillnad.

–När vi börjar göra mål efter mål där i tredje blev de nog lite trötta tillslut. Vi var mer bestämda än senast. Idag ville vi göra jobbet, och då fick vi betalning också, sa han.

Fagerhult fick in två tröstmål i sista perioden, och slutsiffrorna visade 6-11. Segern var Warbergs första för året efter uddamålsförlusten mot Skoghalls IBK förra helgen.

–Det viktigaste idag var att vi hittade tillbaka till vinnarspåret. Att ta tre poäng var det som stod i centrum, sa Kent Göransson.

Utöver Mattias Kongstad och Robin Blåberg som gjorde fyra mål vardera så utmärkte sig också Jesper Larsson som gjorde sitt första mål med en boll rätt upp i krysset.