Inget elitseriekval för Frillesås BK

Med en vinst hem i bagaget från Vänersborg lyckades Frillesås klättra från en fjärdeplats till tredje. Men mycket mer än så stämde inte under lördagen och laget missar elitseriekval.

ANNONS
|

Lördagens motståndare Blåsut kommer att spela i division 1 kommande säsong. Men trots det är vänersborgarna tuffa på hemmaplan. Först efter 22 minuter kom första målet i matchen. Det var Adrian Emretsson assisterad av Olle Hultqvist som såg till att Frillesås tog ledningen. Två minuter senare utökade Victor Wareborn, ännu en gång var det Hultqvist som assisterade.

– Olle Hultqvist är vår stora passningsläggare. Han spelade fram fyra mål i dag och det säger en hel del, sa Frillesås tränare Mattias Johansson.

Nästa mål kom inte långt senare. Den här gången var det Lukas Norrman J som ökade på ledningen till 3–0. Innan första halvleks slut lyckades hemmalaget att reducera ställningen till 1–3.

ANNONS

– De var relativt lätta att luckra upp och vi hade väldigt mycket bollinnehav, sa Mattias Johansson.

Andra halvlek var dock inte lika framgångsrik spelmässigt för Frillesås som inte riktigt lyckades hålla Blåsut i schack.

– Det stämde helt enkelt inte och vi hade stundtals ganska svårt att komma runt. Vi fick skapa hörnor och frislag men de såg till att vara täta hemåt, sa Mattias Johansson.

Blåsut reducerade först till 2–4. Men Frillesås följde snabbt upp med två täta mål av Adrian Emretsson och Fredrik Brandin. Till sist slutade matchen 4–7 och det sista målet för Frillesås gjordes av Anton Ysing.

ANNONS