Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Hela styrelsen avgick efter tränarbråk

Kris i Falkenbergs TK efter rekrytering av ny tränare.

– Vi försöker göra föreningen bättre men blir motarbetade, säger avgående ordföranden Niklas Johansson.
Bakgrunden är en tvist i tränarfrågan. Styrelsen kom i kontakt med en kvalificerad tränare som hade ambitioner att flytta hem. Vem det handlar om är hemligt. 
– Det är en otroligt begåvad tränare med fantastisk kompetens. Han hade gjort gott för föreningen, säger Niklas Johansson.

Det blev en snabb förhandling där Falkenbergs TK:s styrelse säkrade rekryteringen innan man informerade föreningen och dess anställda.
– När man gör en rekrytering inom idrottsvärlden så finns det saker som man får ta hänsyn till. Ibland får man ta snabbare beslut än vanligt.
– Vi anser att det här var en bra möjlighet, säger Niklas Johansson.
Tanken var att den nye tränaren skulle ersätta Dobrivoje Stanojevic, som fyller 68 år i september, och som erbjöds vara kvar till den sista december i år.
– Vi har en överårig tränare och någon gång måste vi ersätta honom. Det handlar om rätt tillfälle och rätt kvalifikationer för att knyta ihop säcken, menar Niklas Johansson.

Men protesterna blev stora och styrelsen fick motta en skrivelse från ett antal upprepade medlemmar, med Hans Hultén i spetsen.
De tre kraven i skrivelsen var klara; upphäv överenskommelsen med den nye tränaren, återta "Dobbens" uppsägning och annonsera för en ny tränartjänst.
"Inte som nu med en plötsligt påkommen headhunting, utan i en noggrann process över de närmaste åren", skriver medlemmarna.
Annars kommer åtgärder att sättas in:
"Dobben" och Patrik (Börjesson, klubbens andra tränare) går ut i strejk och föreningsmedlemmarna begär ett extra årsmöte.

Den senare punkten lär väl ändå behövas, eftersom FTK nu står utan styrelse.
– Om andra krafter på något sätt blir för mäktiga kan vi inte fortsätta. Vi känner jättemycket för föreningen men vi gör det här på ideell basis och vi sitter inte här och tar massa skit, säger Niklas Johansson.
HN har sökt Hans Hultén och "Dobben" utan reslutat.

MEST LÄST