Toppspelaren slutade på noll mål

Det har knappt hänt förut. Men i det viktiga matchen kammade han noll.

ANNONS
|

Handboll: Allsvenskan

HK Varbergs tränare Hasse Karlsson suckade djupt.

– Nu blir det nog tufft att nå kval, sa han efter 22-27 mot Skånela

Efter två raka förluster kommer Varberg längre ifrån de åtråvärda kvalplatserna.

– Och nu är det ju bara tre matcher kvar och det känns som om vi inte har det i egna händer längre. Skulle vi vara med i racet borde vi nog ha vunnit de här matcherna, sa Hasse Karlsson.

Samtidigt är Skånela på bortaplan en svår uppgift. Laget har vunnit åtta av nio på hemmaplan.

– Det var en tung förlust för oss. Det stod och vägde med femton minuter kvar även om de varit i ledningen det mesta. Men vi bommade alldeles för många chanser, sa Hasse Karlsson.

ANNONS

Det grämde honom.

– Vi har såklart studerat deras målvakter, men de har ju också sett oss på video. Om det är vi som missar eller deras målvakt som gör räddningar spelar liksom ingen roll. Det blir tufft för oss eftersom vi måste rädda i försvarsspelet varje gång för att få en ny chans.

Och det klarade man inte. Framförallt när Varberg var på gång i andra och hade reducerat till 19–23. Då satte Skånela fem raka mål och dagen var förstörd för Varberg.

Varberg kom utan sina kantspelare Jonathan Tygesen och Petter Nyström. Men hade fått tillbaka Jesper Sivertsson på allvar.

– Sivertsson tog några straffar i senaste matchen och gjorde det nu också, men han var med i spelet den här gången.

Noterbart är att Tobias Bengtsson slutade på noll mål!

– Det vet jag inte när det hände senast. Men Tobbe började spela och de lågt högt på honom. Jag bytte in Charles Eliasson och lät Tobbe bara spela försvar. Och Charles gjorde det bra (slutade på sju mål!). Men kanske skulle jag ha spelat mer med Tobias i anfall. Det får vi analysera.

Varberg försökt med allt och spelade 7 mot sex delar av första halvlek och några gånger i andra. Men det lyckades inte.

ANNONS
ANNONS