Platt fall för HKV

Sämsta insatsen, när det gällde som mest. …Klart att det var mörka blickar och mycket bank i väggar när besvikna HKV-spelare klev av planen efter en svidande förlust.

|

Det var borttappade bollar, missade passningar, skott i målramen och ett antal tekniska fel från hemmalagets sida. Då slutade det också 28–32 (14–16) mot Linköping.

– Utan full fokus slår man inget lag i den här serien, konstaterade Varbergs-målvakten Calle Aronius.

Han fick pris som bäste hemmaspelare, Inget att jubla över, när matchen gav noll poäng.

Visst, HK Varberg tvingades undvara Jonathan Tygesen, Petter Nyström och målvakten Hans Winge. Inte optimalt, men heller ingen ursäkt.

– Det är då man vill se att andra spelare kliver fram och ta för sig. Men så blev det inte. Det här var säsongens sämsta insats, i klass med bortamötet mot Hallby, dundrade HKV-tränaren Hasse Karlsson.

HKV fick jaga i underläge under större delen av matchen. Man var för med 1–0, 3–2, 4–3 och 5–4. Så långt helt okej, resultatmässigt.

Men redan då hade Varberg slarvat ett antal gånger och sumpat chanser. När Linköping sedan blev mer effektivt i sina avslut, då fick HKV det allt svårare.

Ledningen med 5–4 byttes till 5–8 och Hasse Karlsson valde att ta en första timeout redan efter tolv minuters spel.

– Vi saknade den där riktiga glöden under hela matchen, muttrade Karlsson besviket efter slutsignalen.

Hans timeout hjälpte föga. Och när Linköpings storskytt David Svensson "bombade" in 7–12 och sedan 8–13, såg det riktigt mörkt ut för Varberg.

Men ni vet hur snabbt det kan svänga i handboll. Ett antal Aronius-parader och effektiva HKV-avslut gjorde att Varberg hade kvitterat till 13–13, åtta minuter senare.

Den urladdningen gav hopp, men släcktes omgående när Linköping inledde andra halvleken med att gå från 14–16 till 14–18.

HKV var pressat igen. Vid underläge 20–26 valde Varberg att dubbelpunkta och det gav resultat. Fem raka hemmamål gav matchen nerv igen.

Linköping var skakat, men Varberg kunde inte utnyttja situationen. När David Svensson tilläts skjuta 26–30, med drygt två minuter kvar, var matchen förlorad.

HKV:s imponerande bortavinst mot Amo senast blev liksom mindre värd.

– Vi är inga världsmästare bara för att vi spräcker Amos hemmasvit. Vi ska också kunna klara av ett mittenlag, suckade Calle Aronius.

Fyra omgångar återstår. Men det återstående jobbet, i jakten på en kvalplats till Elitserien, blev ack så mycket svårare för HKV.