Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Martin Bystedt klar för HK Varberg

Martin Bystedt har tecknat avtal med HK Varberg säsongen ut. Men han spelar sannolikt inte derbyt mot HK Aranäs.

HK Varberg har hittat en meriterad ersättare till den skadade Jonathan Tygesen. Det blir den gamla Drott-profilen Martin Bystedt som kliver in.

– Jag fick väl en förfrågan från Hasse och nu blev det aktuellt. I går gjorde jag första träningen med laget, säger Martin Bystedt som räknas som en av Drotts mesta spelare.

– Cirka 340 elitseriematcher skulle jag tippa på, men totalt antal matcher vet jag inte, säger Bystedt som har bra koll på HK Varberg:

– Jag känner ju en del spelare där innan (Daniel Lindgren och Tobias Bengtsson bland andra) och har även spelat med Hasse.

Vad fick du för intryck efter första träningen?

– Att det är ett gött gäng som har ett driv. De vill mycket där.

Enligt rapporterna har Martin Bystedt hållit sig i form, men något spel i derbyt mot Aranäs på onsdag blir det troligtvis inte.

– Jag ska ta ut laget i kväll, men det kommer han inte göra - om det inte händer något på träningen förstås, säger Hasse Karlsson som är nöjd med tillskottet:

– Vi landade i detta som en bra lösning som back up till (Daniel) Lindroos, men även för laget på träningarna, att vi har en kantspelare till när Tygesen inte är med. Lindroos har spelat full tid hela hösten, men ska orka hela vägen. Då är det bra att kunna avlasta honom.

Martin Bystedt säger själv:

– Jag har bara gjort en träning. Det är upp till Hasse vad han vill, men det finns ju andra spelare som varit med innan och då är det svårt att gå in och putta bort alla kanske.