Tunga steg. Jonathan Tygesen (till vänster), Jonathan Lindberg, Jesper Sivertsson och Daniel Lindgren vandrar av som förlorare i Helsingborg.

Mardrömsstart fällde HK Varberg

2–10 efter 18 minuters spel. HK Varberg stod för ännu en miserabel inledning. – Det sitter i skallen, suckade Varbergs Carl Aronius.

|

Helsingborg 32

Varberg 22

(15-9)

Det blev aldrig någon fajt. HK Varberg var lika blekt som sitt bortaställ och gav bort matchen från start.

Efter 20 minuters spel hade Varberg mäktat med ett enda spelmål!

– Värdelöst! Om vi ska vara med där uppe kan vi inte starta så här, sa målvaktsbjässen Carl Aronius.

Helsingborg är en av favoriterna i serien och att ge det försprånget fungerar så klart inte.

Varberg hade som målsättning inför säsongen att kriga i den absoluta toppen. Men avståndet dit blir allt större.

– Just nu är det en bit till de bästa lagen. De känns lite bredare i dagsläget. Några spelare haltar med formen och självförtroendet och då blir vi sårbara, sa en märkbart irriterad Hasse Karlsson.

Varbergs tränare samlade sina spelare en bra stund efter matchslut. Signalen var tydlig:

– De måste jobba med hur de går in till en match, vi är ju inte med från början, sa han.

Hasse Karlsson försökte väcka liv i sina adepter under matchen med några timeouter. Och visst lyfte de sig en aning.

Med knappa fyra minuter kvar av första halvleken skiljde det bara fem mål. Hemmalaget fick i väg en fösare mot mål som inhoppande Hans Winge enkelt skulle greppa.

Då fastnade målvakten med foten i målnätet och föll pladask till marken och bollen studsade retligt in i mål.

Det var en sådan afton. Enkla misstag varvades med oskärpa i avsluten. Samtidigt som Helsingborg spelade inspirerat inför de 1400 åskådarna i Idrottshuset.

Andra halvlek blev en defilering för hemmalaget anförda av Linus Nilsson och den väldige Linus Nileskog.

Då ska vi komma ihåg att Aronius spelade upp sig rejält och landade på totalt 16 räddningar.

– Men det var fruktansvärt frustrerande, efter varje räddning fick de ju tillbaka bollen, sa målvakten.

Även Helsingborgs målis Jane Cvetkovski imponerade mellan stolparna.

Tobias Bengtsson drog på sig två utvisningar och vilades mestadels i andra halvlek.

– Han hade ett rött kort tidigare, hade han fått ett till så hade han blivit avstängd, motiverade Hasse Karlsson.

Enda lilla glädjeämnet var Jesper Sivertsson som smällde in sex mål. Han spelade extra motiverad mot pappa Ulfs lag Helsingborg.

– Det var speciellt och roligt, jag har ju bara haft honom vid min sida tidigare, sa Jesper om att möta Ulf.

Nu måste HKV resa sig och hitta vinnarspåret igen. Annars tvingas de blicka nedåt snarare än uppåt i tabellen.

– Vi har inte råd med så många förluster till, summerade Karlsson.

Fakta: HK Varbergs målskyttar

Målen: Jesper Sivertsson 6, Jonathan Tygesen 3, Rasmus Hesslow 3, Daniel Lindgren 3, Anton Jönsson 2, Tobias Bengtsson 2, Mattias Roth 2, Jonathan Lindberg