Daniel Lindgren nätade hela elva (!) gånger, men det blev ändå knapp förlust mot Önnered.
Daniel Lindgren nätade hela elva (!) gånger, men det blev ändå knapp förlust mot Önnered.

Lindgren målade förgäves

Daniel Lindgren befann sig i den berömda zonen när HK Varberg föll snöpligt. – Jag försökte hjälpa laget så gott jag orkade, sa han.

ANNONS
|

Handboll: Allsvenskan

Önnered-Varberg 23-21 (13–7)

I jakten på en kvalplats till Elitserien var mötet med Önnered oerhört viktigt. Det var samtidigt tredje matchen för Varberg på en vecka.

– Nästan mästerskapstempo. Det ska bli gött att få ladda om batterierna lite nu, sa Daniel Lindgren som gjorde hela elva mål för sitt HK Varberg, varav tio i andra halvlek.

– I dag var det jag som drog lasset, sist (mot OV Helsingborg) var det "Tobbe" (Bengtsson). Det behövs att några kliver fram mot topplagen, eller "har dagen", då kan vi absolut störa Önnered. Nu föll vi med två här och ett mål hemma, sa Lindgren.

ANNONS

4-11 underläget i första halvleken ställde till det för Varberg.

– De fick träff på precis allt. Men vi har några lägen som vi faktiskt sätter, men trampar över. De får ju en drömstart kan man säga. Fast även om siffrorna drog iväg lite kom vi i alla fall till avslut.

I halvtid ledde Önnered med 13-7. Men hallänningarna var långt ifrån ett slaget lag.

– Vi sa att vi måste fortsätta och verkligen släppa handbromsen. Man bör ju kolla på målvakten lite mer och i en sån här match har vi absolut inget att förlora, sa Lindgren.

Varberg gick ikapp till 20-20, med drygt sju minuter kvar men sedan satte Önnered in den avgörande stöten.

– De var lite skarpare i slutet. Det får man ge dem, men det känns surt ändå, sa "Danne".

Är det resten vinster som gäller nu?

– Det känns väl som Önnered, OV och Önnered kommer göra upp om de tre första platserna. Sen är vi fyra lag som kämpar om fjärdeplatsen.

Målen HK Varberg: Daniel Lindgren 11, Jonathan Lindberg 2, Charles Eliasson 2, Petter Nyström, Tobias Bengtsson, Mattias Roth, Rasmus Hesslow, Ludwig Nilsson, Anton Jönsson.

ANNONS