HKV vann rysare - då kunde Nyström pusta ut

Ibland kan skillnaden vara hårfin mellan hjälte och syndabock. Fråga Petter Nyström - han vet! – Det var tur att de missade, annars hade jag kanske inte mått så bra, sa han.

ANNONS
|

Handboll: Allsvenskan

Varberg-Rimbo 29-28

(16-15)

Det blev en riktig rysare i idrottshallen. HK Varberg ledde med 29-28 när bara tolv sekunder återstod av matchen. Hemmalaget hade bollen, skulle bara ta det lugnt och låta tiden gå. Då spelade Petter Nyström rakt i gapet på en motståndare som kontrade!

– Jag hade "Tobbe" (Bengtsson) precis bakom mig, men jag såg honom inte. Sedan hade jag ingen studs eller steg kvar så jag visste inte vad jag skulle göra av bollen. Hjärnsläpp, erkände Petter Nyström.

Men Rimbo tog inte vara på den gratisbiljetten utan brände matchens chans. Vänstersexan Petter Nyström, som i övrigt var prickfri, kunde dra en suck av lättnad. Han bidrog annars med fina och viktiga mål från sin kant.

ANNONS

– Jag kom bra in i matchen och fortsatte att ta lägena, sa Nyström som till slut noterades för sex fullträffar.

Halvvägs ledde Varberg "bara" med 16-15. Och det var mest på grund av lagets slarviga avslut samt att Calle Aronius hade en ojämn kväll i målet.

Rimbo bjöd på en säregen taktik. Hela tiden när man befann sig i anfall plockade man ut sin målvakt Jesper Forsberg - vilket innebar att man kunde trycka på med sju utespelare!

– En lurig match när man spelar en man mindre bakåt i stort sett hela tiden. Men det blev bättre när vi punktade Ken Tollbring. Då fick andra i deras lag göra valen, sa Petter Nyström.

– Vi missar lite för mycket sex mot sju och det påverkar lite i osäkerhet, men vi stäppar upp i andra halvlek plus att Hans Winge kom in och gjorde sina bonusräddningar. Det var skönt att få 28-24. Då hade vi lite att gå på i slutet, sa HKV-tränaren Hasse Karlsson.

När det som mest behövdes var det de rutinerade rävarna som klev fram. Nyblivne pappan Daniel Lindgren var säkerheten själv från straffpunkten och kaptenen Tobias Bengtsson hittade luckor med sitt rappa skott.

ANNONS

– Vi fick gå hårt på manskapet. Det finns fler som man kanske skulle vilja ge chansen, men när det är så jämnt blir det de som spelat mycket innan som får dra lasset, menade Hasse.

Ja för på läktaren satt en trio skadade HKV-spelare, som lär bli borta några veckor: Jonathan Lindberg (ryggskott), Jesper Sivertsson (brutet ben i handen) och Ludwig Nilsson (axeln).

– De på nio meter får spela mycket, både bakåt och framåt, och i slutet då blir vi trötta, erkände Petter Nyström.

På bänken satt Adam Lagergren - men VM-spelaren Albin Lagergrens lillebror, född 1998, fick aldrig hoppa in inför 658 personer.

– Adam är med och tränar med A-laget. Han har mycket kvar att utveckla, men det är upp till honom själv egentligen vad han bestämmer sig för, sa Hasse Karlsson utan att vilja jämföra de båda lagergrenska bröderna närmare.

Varberg skapade, i och med segern, en liten lucka ner till jagande Hallby som förlorade mot Skånela. Avståndet är nu fyra poäng. Det gladde Petter Nyström & co lite extra:

– Jag såg det. Klart det är skönt när vi kan rycka ifrån ett lag som ligger nära efter oss.

ANNONS

Fakta: HK Varbergs mål

Daniel Lindgren 8, Petter Nyström 6, Tobias Bengtsson 5, Anton Jönsson, Jonathan Tygesen 3, Mattias Roth 2, Calle Aronius, Rasmus Hesslow.

ANNONS