HK Varberg hjälper Drott

För tre veckor sedan var de arga derbyrivaler. Nu hjälps HK Drott och HK Varberg åt.

ANNONS
|

HANDBOLL: ALLSVENSKAN

Halmstadklubben tvingas flytta lördagens allsvenska hemmamatch mot Rimbo till Varberg.

– Det är positivt att man kan hjälpa varandra. Nästa gång kanske det är vi som har problem, säger Varbergs tränare och elitansvarige, förre Drott-profilen Hans Karlsson.

Drott kan inte använda sin ordinarie hemmaarena Halmstad arena, som är upptagen av en motorcykelmässa under hela helgen.

Att flytta Rimbo-matchen till en vardagskväll gick inte heller på grund av förbundets regler om att en inlagd helgmatch inte kan flyttas till en vardag utan motståndarnas medgivande om avståndet mellan spelorterna överstiger 15 mil.

I stället valde Drott att flytta matchen sju mil norrut till Idrottshallen i Varberg, som var tillgänglig eftersom Varberg spelar borta mot Skånela på lördagen.

ANNONS

– Vi har endast behövt tidigarelägga en ungdomsmatch. Drott kommer själva att stå för arrangemanget medan vi bedriver kioskverksamhet egentligen. Sedan har vi folk på plats ur vår eventgrupp som också ska hjälpa Drott, säger Hans Karlsson.

Drotts supportrar kan åka buss till Varberg i klubbens regi. Laget tränade i den tillfälliga hemmaarenan redan i torsdags.

– Det var nyttigt. Det går lite snabbare där, med väggarna – bollen studsar ut snabbt. Kanterna tycker att det är lite trängre också. Det är ungefär som när man spelar en Europacupmatch, att man alltid vill träna i hallen innan, säger tränaren Thomas Sivertsson.

Drott är, som vanligt, i starkt poängbehov. Rimbo ligger precis ovanför kvalstrecket, åtta poäng före Drott, och vann hemmamötet i oktober med 36–30.

ANNONS