Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

"Flaskan" fick alla att tappa hakan

Bollen verkade bortsjabblad och Hallbyspelarna sprang för kontring. Bara sekunden senare gjorde Varberg årets kanske fräckaste mål. Nu sprider sig delikatessen "Flaskan" som en löpeld i sociala medier.

HK Varberg kommer alltid igen!! Nedan gav inte poäng men grabbarna körde "Flaskan" och lurade de flesta som va på plats :)

Posted by Hans Karlsson on Sunday, March 19, 2017

 

Lördagens hemmamatch mot Hallby var knappt en kvart gammal när Varberg fick sin första utvisning. Det som hände sedan är nu ett stycke halländsk handbollshistoria – "Flaskan".
– Vi hade sagt att vi kör den första gången som vi får utvisning. Då har vi inget att förlora, berättar Varbergsmålvakten Carl Aronius som spelade en nyckelroll i årets kanske läckraste spelvariant.

Det som såg ut som en missad passning fick gästande Hallby att ställa om till anfall. Men bollen åkte aldrig över sidlinjen. Istället släppte Carl Aronius vattenflaskan vid avbytarbänken, plockade upp bollen och passade en helt omarkerad Daniel Lindgren som enkelt kunde reducera till 4-6. Hallbyförsvaret hann aldrig fatta vad som hände.
– Jag låtsades dricka och alla undrade vad vi höll på med, varför står alla kvar? Men Hallbyspelarna bara garvade efteråt, säger Carl Aronius. 

Vem är hjärnan bakom?
– Det är en variant som har gått i arv i HK Varberg. Jag skulle gissa att det är Göran Bengtsson som ligger bakom, säger målvakten och syftar på den före detta landslagsmannen och Drottspelaren som även är far till HK Varbergs lagkapten Tobias Bengtsson.

Säsongen är annars på väg mot ett odramatiskt slut för HK Varberg. Hallby vann kampen och med två omgångar kvar av grundserien måste det till ett smärre mirakel för att laget ska ta sig till slutspelet. 

 

MEST LÄST