Jonathan Tygesen kastade in sex mål när HK Varberg vann oväntat enkelt mot Linköping.

Första bortasegern för HK Varberg

Ett ryck i slutet av första halvlek la grunden till HK Varbergs första bortaseger den här säsongen.

|

Linköping21

Varberg29

(7–13)

HK Varbergs tränare Hasse Karlsson erkände att han var lite nervös inför mötet. Men det skulle visa sig att han inte alls behövde vara orolig.

HK Varberg visade nämligen styrka omgående. Och när laget gick från 7–6 till 13–6 i slutet av andra gav det en betryggande grund att ha inför resten av matchen.

– Det här var en av de bättre försvarsinsatserna jag varit med om i Varberg. Vi var aggressiva och bra förberedda på motståndet, sa en smått lyrisk Hasse Karlsson efter matchen.

Det urstarka försvarsspelet gav Varberg möjlighet till kontringar och lite enklare mål. Dessutom fanns det gott om tålamod i anfallen.

Varberg ledde med elva mål ett tag i andra halvlek och det blev aldrig någon spänning i Linköpings Sporthall.

– En fantastik insats i dag, fruktansvärt bra, sa Karlsson.

Till slut vann Varberg med 29–21 och kunde därmed notera säsongens första bortavinst efter ett kryss och en förlust.

– Den här serien är otroligt jämn och det är tuffare på bortaplan. Jag räknar inte med att springa hem någon match, sa Karlsson.

Han fick också se tio olika målskyttar i sitt lag. Ja, till och med målvakten Carl Aronius satte en balja när Linköping tagit ut sin målvakt.

– Det gör ju att vi orkar trycka på i 60 minuter, sa han om bredden som finns i årets upplaga.

Därmed har HK Varberg inlett serien med att plocka sju poäng på de fem inledande matcherna. Vinsten gav HKV en knuff upp i tabellen, tvåa i skrivande stund.

– Det visar att vi är ett väldigt bra lag när vi går på fullt blås och tror på det vi gör. Jag är jättenöjd med den här inledningen, sa han.

Fakta: Varbergs målskyttar

Jonathan Tygesen 6, Daniel Lindgren 4, Jesper Sivertsson 4, Anton Jönsson 3, Tobias Bengtsson 3, Petter Nyström 3, Ludwig Nilsson 2, Mattias Roth 2, Carl Aronius, Jonathan Lindberg