Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Dante klar för HK Varberg

Att HK Varberg värvar från Stockholmstrakten hör inte till vanligheterna. Men nu har klubben lagt beslag på Dante Lindén, 22, från Tumba.

Handboll/Allsvenskan: Stockholmare förstärker

Under onsdagseftermiddagen blev det klart att Dante Lindén, mittnia/vänsternia, är klar för spel i HK Varberg nästa säsong.
– Pappren är påskrivna och klara. Det är redan bestämt, säger Dante Lindén tre timmar innan Tumbas avgörande kvalmatch hemma mot Vinslöv!
Intresset från Varbergs sida fanns redan i början av mars. 
Och det har bara växt de senaste två veckorna.
– Både staden och handbollen lockar mig väldigt mycket. Jag har lite kompisar nere i Varberg. Där är supertrevligt och klubben känns seriös och väldigt spännande, fortsätter Dante Lindén som har Gnesta HK som moderklubb och även har spelat handboll i Nyköping.

"Alla kommer få veta det efter kvalet"

Nyförvärvet hoppas framför allt att tillföra en sak:
– Min snabbhet. Det känns som de kan behöva få upp tempot, plus att jag är en genombrottsstark spelare.
För Dante Lindén har det inte varit någon hemlighet att han ska till HK Varberg.
– Nej, klubben ska veta om det. Hasse (Karlsson) skulle ta kontakt med dem. Några i laget vet om det, men alla kommer få veta det efter kvalet.
Hasse Karlsson kommenterar värvningen efter att ha kommit ut från ett styrelsemöte med HKV.
– Vi har mött honom två gånger under året och kollat matcher så vi har rätt bra koll på honom. Det är en spelare som spelat på olika positioner i Tumba, han är bra på genombrott. Det känns som en utvecklingsbar spelare också, han är inte så gammal. Dante känns seriös och vill satsa på sin handboll. Jag uppfattar honom som en vinnarskalle som säljer sig dyrt.
Hur ser det ut med Mattias Roth?
– Inget klart än. Det pågår förhandlingar. Han gör ju redan annat i klubben (damlaget och ungdomslag), det gäller att sy ihop det och titta på helheten. Klart vi har en budget att ta hänsyn till, men när vi diskuterat har vi inget uppsatt datum. Men ju förr det blir spikat desto bättre. Vi är fortfarande ute i god tid jämfört med tidigare år då vi varit klara i augusti. Nu är det början av maj.
Har ni värvat klart?
– Vi tittar på en högersexa och även en vänsternia.
HK Varberg vill även få in en målvakt i utvecklingslaget - som ska kunna vara redo om någon av burväktarna i a-truppen går sönder.
I fjol hade man femton kontrakterade spelare. Till kommande säsong lär det bli sjutton eller arton.
– Vi fortsätter med att försöka få till bredden, vilket jag tror kan vara en styrka till nästa säsong.
Dante Lindén är HK Varbergs tredje nyförvärv så här långt. Sedan tidigare har man knutit till sig Jacob Friberg, Vinslöv, och Gabriel Gregerfelt, Anderstorp.

MEST LÄST