Han ror mot junior-VM i Litauen

Rodd-talangen från Falkenberg är uttagen i sitt första stora mästeskap. JVM i Litauen.

ANNONS
|

Falkenbergs roddklubb har fostrat en ny mästerskaps-roddare. Han heter Melker Persson och är uttagen till junior-VM.

I helgen ska han delta i junior-SM under SM-veckan i Borås. Men i augusti väntar större saker för falkenbergaren Melker Persson - då ska han som en av sex unga roddtalanger delta i junior-VM (under 18 år) i Litauen.

Det känns kul och som en rolig utmaning att få komma till en sån här stor tävling. Det har jag aldrig tidigare varit på, berättar 17-åringen i bilen mot Borås.

På SM är det sprintdistansen 500 meter som Melker ställer upp i. På junior-VM är det i stället 2000 meter som gäller. Det "riktiga" roddistansen och den han satsar mest på och uppskattar bäst.

ANNONS

– Verkligen häftigt att få mäta sig med de allra bästa roddarna i min ålder - det är motståndare jag aldrig mött tidigare, fortsätter Melker.

Är målsättningen medalj?

– Nja, säger han och tvekar lite. Egentligen är det att la att komma så långt fram som möjligt, säger han försiktigt.

– Jag har trots allt chansen i junior-VM även nästa år. En medalj hade vart kul - men det är i så fall en bonus.

Hur ser uppladdningen ut nu?

– Nu blir det mycket hårt ett tag framöver - två pass om dagen och strax innan tävlingen brukar man köra ett superkomp, extra hårda mjölksyrepass, för att sedan lätta på träningen och vila inför tävlingen, förklarar talangen.

Dags för formtopp

Mästerskapet kommer att äga rum i Litauiska Trakai mellan 2-6 augusti - en ort som tidigare hållit stor roddtävlingar.

– Jag har aldrig varit där tidigare men flera har berättat att det är väldigt fint där, så det kommer nog bli en fin upplevelse.

Han berättar att hans säsong har gått jättebra än så länge och känner att han har utvecklats mycket sedan förra året.

Det har känts bra, träningsupplägget har gått bra och jag har fått ut mer av träningen och kunnat öka träningsdosen till tre-fyra pass extra i veckan.

ANNONS

Att det blev just rodd för Melker är egentligen inga konstigheter. Han är en riktig vattenmänniska och har alltid gillat både att vara vid vatten och båtar.

– Jag gillar att man kommer ut i naturen.

Och det kommer han få göra. Sommaren och är fullspäckad av träning och tävling. I helgen SM-veckan i Borås, i augusti Litauen och sedan väntar "det riktiga" SM:et på lång distans i augusti.

ANNONS