Høj-Jensen höll hela vägen – vann VM-guldet i Varberg

Dag två tog Claus Høj-Jensens besättning över ledningen i H-båts-VM – och höll den hela vägen. Därmed försvarade danskarna VM-guldet från i fjol.

ANNONS
|

Trots att det inte var särskilt mycket vind i luften kunde de två sista seglingarna genomföras längs vattnet i Varberg och en världsmästarbesättning koras.

Precis som förhandstipset antydde blev det danskt i topp: skepparen Claus Høj-Jensen vann tillsammans med lagkamraterna Fredrik Dahl Hansen och Karl Kristiansen.

Den danska trion verkade en aning skärrad under fredagens seglingar – resultatmässigt blev det de två sämsta placeringarna (plats 14 och 10) på de nio race som har körts. Men eftersom det blev segrar i race fyra och sex samt ytterligare fem fina placeringar kunde guldmedaljen tas.

Bästa svenska besättning blev Henrik Jörhov tillsammans med Jonas Palmqvist, Ida Pedersen och Bent Pedersen som slutade tvåa. Bronspengen lade Henrik Edmans besättning beslag på.

ANNONS

Ingemar Almslätt, Claes Horn och Ulf Borman från Frillesås – som var med för att lära – fick göra just det. Trion slutade på plats 39 – undantaget de tre båtar som diskvalificerades var det längst ner i resultatlistan.

HP Hylander, tävlingsansvarig och ordförande i Varbergs Segelsällskap, är nöjd med veckan som har gått.

– Vi har fått genomföra nio riktigt bra seglingar och är väldigt nöjda, säger han.

Nästa gång det vankas tävling för seglingsklubben är det dags för SM i Formula Windsurfing. Mästerskapet avgörs 6-7 september.

ANNONS