Timrås Vilmos Galló, höger, jublade efter sitt 1–0-mål i 2–1-segern hemma mot HV71 i SHL.

Galló bakom Timrås jättekliv i SHL

Vilmos Galló hade bara gjort en assist på säsongens första elva SHL-matcher. I hemmamötet med HV71 fördubblade han poängskörden och låg bakom båda målen när Timrå tog ett jättekliv i tabellen.

|

Den 22-årige svensk-ungraren, som fått sin ishockeyfostran i Flemingsberg utanför Stockholm, gav Timrå ledningen med 1–0 när han satte sitt första SHL-mål för säsongen efter 13 minuter av den första perioden.

HV71 var klart bättre i andra och matade tolv skott mot Timråmålvakten Niklas Svedberg, utan att få in pucken. I stället var det hemmalaget som avgjorde matchen efter knappt fyra minuter av den tredje perioden.

Vilmos Galló spelade fram kedjekamraten Jacob Olofsson som sköt 2–0-målet, trots ett kraftigt spelövertag från det gästande Jönköpingslaget.

- Galló vinner mycket puck. En bra match för kedjan, sade Olofsson till C More.

HV pressade på under slutet av matchen, och fick efter många försök hål på storspelande Svedberg. Simon Önerud rakade in en retur från nära håll till 1–2 med 26 sekunder kvar av tredje perioden.

Men nykomlingen Timrå pallade för trycket i slutsekunderna, vann med 2–1 och tog därmed ett jättekliv i den tajta SHL-tabellen, från 13:e till åttonde plats. Samtidigt sjönk HV71, mästarlaget från 2017, ned till nästjumboplaceringen.

- Det krävs mer för att ta poäng borta mot Timrå, sade HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.